Skriverier

I dag fikk jeg lyst til å blogge mer om bokprosjektet mitt. For det virker kanskje litt rart å bare slenge ut at man holder på med et bokprosjekt, uten å forklare nærmere...

 

Boka handler altså om Malangseidet-ulykka. Ei drukningsulykke som skjedde i oktober 1938, og som krevde 12 menneskeliv. De to yngste som omkom, var bare 16 år.De som døde.

Bestemora mi var fra dette stedet. Malangseidet altså, som ligger i min hjemkommune Balsfjord. Hun fortalte meg om hendelsen da jeg var lita, og bildene festa seg og ble værende.

 
Jeg hadde jo likevel aldri forutsett at jeg skulle skrive bok om ulykka. Men det har jeg altså gjort.
Fra begravelsen i 1938.


I min jobb som journalist ble nemlig gnisten tent, da jeg en vårdag i 2009 var med og kikket på kirkegården på Malangseidet. På den kirkegården hvor de ble begravet, de som mistet livet så brått og meningsløst, her er det rene jungelen. På grunn av diverse omstendigheter gror nå kirkegården ned. Gravene er vanstelte, trær har veltet over dem og det ser rett og slett forferdelig ut.

Jeg bestemte meg da for å skrive mer om historien, og i mai 2009 hadde jeg en avisartikkel om emnet. Dermed kom jeg i kontakt med de få som ennå husker noe. De var barn da det skjedde...
Kirkegården slik den ser ut i dag.

Manuset er ferdig, så godt som i alle fall, og jeg tenkte at jeg til uka skal levere/sende det til forlag. Veien derfra aner jeg jo ikke, men jeg håper selvfølgelig på en utgivelse på et eller annet vis.

Dere får krysse fingrene for meg! For historien fortjener at også min og kommende generasjon husker den.

Og du: Har du spørsmål/innspill eller andre tanker rundt boka, så ta gjerne kontakt med meg.