torsdag 14. februar 2013

Flytende påminnelse

Er alt tilfeldig? Eller er det slik at en kjede av små hendelser kan vise seg å henge sammen og få deg til å endre kurs?
 
Du kjenner kanskje følelsen.
Etter å ha grublet en stund på et problem, kommer du tilfeldigvis over en artikkel som omtaler emnet. Du leser, kjenner deg igjen og tenker videre.
Så fanger øyet ditt noe om samme tema på nettet et par dager senere. Du tenker at det var pussig at dette dukket opp akkurat nå.
 
Du grubler enda mer, og senere samme dag møter du en person i butikken. Du har ikke sett vedkommede på lenge, men dette er faktisk akkurat den personen som kan hjelpe deg.
Du griper anledningen, og starter en samtale. Etterpå vet du hva du skal gjøre for å løse problemet, eller hvordan du skal gå videre for å finne svar.
 
Er alt dette tilfeldig?
 
Jeg tror ikke det.
Det er dette flyt handler om.
Å flyte betyr - for meg - å følge den kreative og positive strømmen som egentlig finnes rundt oss hele tiden. Stadig oppstår det små hendelser som kan gi svar, eller ledetråder, til den videre veien.
 
Tegn.
Det kan være et ord som plutselig fanger din oppmerksomhet.
Det kan være at du hører fra et menneske du ikke har sett på år og dag, og som helt konkret gir deg inspirasjon til et nytt, givende prosjekt.
Det kan være bruddstykker av setninger du hører på trikken. En tankerekke starter, og det ender med at du tar valg. Som igjen fører deg videre.
 
Hvis vi er helt lukket for det som skjer rundt oss, og lever i våre egen boble (gjerne omringet av negativ tankegang som "dette kan jeg ikke", "jeg tar ikke sjansen" osv), går vi glipp av de mulighetene livet faktisk gir.
Det handler om å være oppmerksom på de små tingene.
 
Hvilke tegn får du i dag? Prøv å vær oppmerksom, følg flyten, så kan det fort være du oppdager at verden er magisk likevel.
 
PS: Jeg hadde en periode "glemt av" å gjøre nettopp det. Følge flyten, lese tegnene. Så satt jeg en kveld og klippet i gamle ukeblader. Ordet "flyt" dukket opp. Jeg kom på hvor viktig det er å "flyte", og klippet ut ordet.
Da jeg senere ryddet bordet, var utklippet forsvunnet.
 
Et par timer senere passerte jeg bordet der jeg hadde sittet. Plutselig daler ordet ned foran meg, som om det kom fra oven. Det landet på gulvet rett foran meg, jeg plukket det opp og måtte smile.
Det var på sin plass at jeg ble påminnet om å følge flyten igjen.
 
Kanskje dette innlegget var akkurat det du trengte å lese, akkurat i dag?
 
Foto: LK Nyland
 
Både i desember og januar var boka mi på topp 10-lista til Libris i Tromsø. Jeg hadde IKKE vært forfatter i dag hvis jeg ikke hadde vært oppmerksom på de mulighetene som finnes rundt meg, hele tiden.
De finnes rundt deg også.
Ha en herlig dag!
 
 


6 kommentarer:

 1. Ja, det var lige hvad jeg trængte! Og sjovt nok havde jeg netop selv skrevet om det et andet sted. Synkronicitet. Mit kompas! ;)

  Det sker, at jeg glemmer det. Men når jeg husker det og beslutter mig for at følge tegnene, så bliver der flere og flere. Og det giver mig stor lyst til at leve. Fra det ene øjeblik til det andet. Fra tegn til tegn.

  Tak fordi du deler. Jeg trængte, jeg så, at du havde skrevet om det. Magisk! :)

  Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ER magisk hvordan ord og stemninger kan deles, lenge før det kommer ned på papiret.
   Slik inspirerer vi mennesker hverandre... Og jeg har sluttet å tro at absolutt alt er tilfeldigheter.
   Klem.

   Slett
 2. Også hvad jeg trængte til:-D
  Tak for at minde mig på det.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at mine ord kunne være det du trengte.
   Takk, Tina!

   Slett
 3. Dette var fint å lese! Jeg har opplevd mange slike tegn/ sammenhenger. Jeg har trodd veldig sterkt på tilfeldigheter, men nå vet jeg ikke helt lenger. Forresten - har du sjekket mailboksen din?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for dine ord, Anne Britt. Kanskje du kan fortelle en annen gang, om dine opplevelser av pussige sammentreff? Som kanskje, sett i etterkant, ikke var bare sammentreff likevel?

   Jeg synes det er et veldig spennende tema! Som både inspirerer og oppmuntrer.
   Klem til deg.

   Slett