fredag 18. februar 2011

Jeg ønsker meg flere togstasjoner

Dagene forsvinner forbi utfor vinduet! Og ukene? Ja, de ruller avgårde de også, i litt for høyt tempo. Livet kjemper seg fremover, dag for dag, som et bråkete damplokomotiv. En må liksom bare holde fast på sin plass i kupeen.


Søndag er eneste dagen toget stanser ved en stasjon. Etter et hvinende jammer mot togskinnende, og et dampende utpust, blir det stille. Endelig. Det er tid for å stige av og bare nyte.Søndag er for meg blitt enda mer betydningsfull enn før. Hva gjorde jeg før vi startet kafé, og før jeg startet diverse andre krevende prosjekter? Jeg må jo ha hatt utallige stopper på en rekke holdeplasser!

 

Tilbake til søndagene. De er deilige. Fred og ro. Tid for familie, tid for å være ute sammen og bare ta inn landskapet, været og omgivelsene.
Jeg rusler rundt i vinterhagen og knipser litt. For moro skyld, og for å reflektere over at om ikke så mange stasjonsstopp er det vår igjen.

Da varer søndagene enda lengre.

7 kommentarer:

 1. Uhm, dejlig indlæg. Jeg var ombord på damplokomotivet og futtede med. Sandheden er vel, at livet er fuld af stationer. Vi ser dem bare ikke altid. Nogle gange skal være bedre til at trække i nødbremsen og hoppe af toget. Svæve gennem luften og lande i stor blød snedrive. Nyde.

  Det er vel en slags balancekunst. Men jeg tror, du kender smuthullerne ;) Dine billeder er skønne.

  Ha' en dejlig lørdag og nyd søndagen, når den kommer.

  Klem

  SvarSlett
 2. Takk, Megan, for dine ord. Du har alltid gode betraktninger. :)
  Jeg var inne på tanken - å dra i nødbremsen. Men jeg aner at det er lys i tunellen der fremme, derfor velger jeg å være med en stund til. For å se om ikke det kommer flere stasjoner på andre siden av tunellen.
  Må bare komme dit først...

  God søndag til deg også. Nå er den her. :)

  SvarSlett
 3. Hei;)

  Velkommen som blogger,fant bloggen din via en annen blogg;)
  Så artig at du også blogger;)
  Likte det siste innlegget ditt veldig godt,det om flere togstasjoner...kjenner meg veldig godt igjen i teksten...
  Hvis du vil kikke innom min blogg,så finnder du den her;
  http://tonelill76.blogspot.com/
  Tone

  SvarSlett
 4. Fint at du fant meg, Tone, for da fant jo jeg deg også! Bloggere fra vårt distrikt vokser ikke på trær, har jeg funnet ut. :)

  Vi sees!

  SvarSlett
 5. Hei hei! Takk for kommentar i min blogg.. Ja, e d bordet æ kjøpte på vollan! :-P Blei d ikkje stili!?
  hehe...

  Du e så flink å skrive.. D her me togstasjonan e æ eni i.. Men æ e ikke så flink å "slappe av" på søndagan heller æ... Æ føle æ har minst 7 tima for kort døgn æ..
  Skulle veldi gjerne ha hatt bedre tid.. Men så e æ kanskje ikke så flink å fordele den tia æ har... Hmm...

  Men du å Rolf-E e jo så flink å "hoppe i d".. Mange sett bare å tenke (som æ) "skulle ønske æ turte....." Så dåkker e så tøff!

  Håpe du tar turn innom en dag! Vi har jo masse å jåsse om..

  :)

  SvarSlett
 6. Takk for hilsen, Hege! Liker selvfølgelig å høre at vi er tøff (hehe). Kanskje har vi erfart at ting som oftes går seg til etter hvert. Joda, man kan gjøre feil og ta feile valg, men hvis man VIL-ja da er det egentlig bare å gjøre det.

  Du er utrolig flink til å ordne og fikse. Har et øye for interiør, ingen tvil om det. Vi får se om vi ikke må kapre deg til å jobbe i butikken etter hvert. (Den skal jo bli litt større til sommeren.)

  Vi sees, garantert! Får bedre tid til lauping utover våren, heldigvis! :)

  SvarSlett