mandag 25. april 2011

Når hverdagsmaskineriet stopper, skjer det noe rart...

Har du det også sånn? At når hverdagen kommer litt på avstand, og man får senket skuldrene, så bobler både energi og tiltakslyst? Slik har i alle fall jeg hatt det denne påska.

Gåsunger...


Jeg skriver.
Ikke avisartikler, men noe større. Kanskje blir det en roman? Det er målet, så får vi se hvordan veien dit viser seg å bli. Kanskje full av humper, nedfalte trær og hårnålssvinger, men er man bare målrettet nok...Så kommer man frem en dag!


Markenesstranda, Balsfjord


Jeg har alltid hatt en trang til å skrive. Her om dagen fant jeg noen gamle notater, hvor jeg hadde innledet en novelle med "jeg må bare skrive, ellers blir jeg gal!" Da jeg var lita, lagde jeg en egen avis, "Havposten". Skulle gjerne hatt en kopi av den i dag, men finner dessverre ingen. Jeg skrev ei bok (hele 54 A4-sider...) da jeg gikk i 6.klasse, om "Lisa og Pelle - kjærlighet ved første blikk". Boka gikk sin rundgang blant jentene i klassen. Og i 8. vant jeg en skrivekonkurranse på skolen...
Etter den tid har eventuelle produksjoner havnet rett i skrivebordsskuffa. (Ja, bortsett fra X antall avisartikler, da!)


Resultatet av påskeegg-maling!


Nå har jeg jo manuset om Malangseidetulykka inne hos forlag, og jeg venter fortsatt spent. Jeg vet at det BLIR bok, i en eller annen form, men ikke om det blir via forlaget eller via andre kanaler. De involverte fortjener at deres historie blir husket!

I påska, takket være fem lange og dovne fridager, har inspirasjonen min gått helt andre veier. Bort fra lokalhistorie og nærmiljøskildring, over til fiksjon og fri utfoldelse.

Lynmouth, England, ca 1890. (Bildet er lånt)


Handlinga utfolder seg i en lignende kystby som denne, Lynmouth i Devon, England. Her var jeg og mannen min på ferie sist høst, og denne byen husker jeg aller best av alle stedene vi var innom. Den var veldig spesiell, bygd i en trang elvedal og med et stort hotell som het "Tors hotell"!

Vel, om det blir bok gjenstår som sagt å se. Men jeg tror jeg har en god idé... I alle fall har jeg inspirasjon!!

Ønsker deg en god dag!

3 kommentarer:

  1. Gode og spændende planer. Ja, der sker i høj grad noget, når hverdagen kommer på afstand enten i ferien eller i en helt anden sammenhæng. Man kan tage sig selv ud af hverdagen og stå og kigge ud over afgrunden ... så sker der også noget! ;)

    Held og lykke med manus og skriverierne. ;)

    SvarSlett