fredag 6. mai 2011

Det er skogens år i år!

Visste du at mer enn 1,6 milliarder mennesker er direkte avhengige av det skogen gir dem av mat og andre produkter for å overleve? Det visste heller ikke jeg, før jeg fant ut at 2011 er skogens år. Nærmere bestemt FNs internasjonale skogår.
Skogstorkenebb

I skogen finner vi liv. Vi finner ly, brensel, mat, vann og trygghet. I mennesket ligger en medfødt hang til skogen. I våre gener ligger en bevissthet om at skogen gir oss alt det vi trenger. Skog betyr liv.

I dag har dessverre alt for mange av oss fjernet seg langt fra skogen og det naturlige livet.

Biologisk mangfold

Jeg tror likevel at vi er i ferd med å våkne. Jeg tror vi i generasjonene som kommer vil finne et menneske som har stoppet opp litt. Tatt en pause fra den evige profittjakten, fra markedskreftene og fra stresset. Et menneske som puster med magen, tar sekken på ryggen og begir seg ut i skogen. På jakt etter sanseopplevelser og bekreftelse på livets skjønnhet.

Det skader i alle fall ikke å håpe, gjør det vel?

Livets vann

For nå vi vet at skogen er hjemmet til 300 millioner mennesker på planeten vår, når vi vet at den rommer 80 prosent av jordens biologiske mangfold, og når vi vet at skogen er planetes lunger, ja da kan vi ikke gjøre annet enn å ta vare på den. Men bærekraftig uttak der det er nyttig, og med bevaring og freding der det er nødvendig.Trygghet og skjul

Jeg går i skogen for å hente energi. Hva er ditt forhold til skogen?

5 kommentarer:

 1. Jeg elsker å være i skogen,spesielt på våren,sommeren og høsten og jeg prøver å lære ungene den samme gleden av å være nær naturen og alle de flotte opplevelsene man får av å være der... Så lenge alle ferdes det m respekt for alt liv og de ressurser som finnes der,så er naturen et flott sted å være;)

  SvarSlett
 2. Enig med deg, Tone. Og jeg kan tenke meg at når man bor på gård, kommer naturen nærmere av seg selv. Med lamming, slakting og alt som hører til de ulike årstidene.

  SvarSlett
 3. Jeg vidste ikke at det er skovens år, så tak for den information. Jeg elsker skoven. At gå tur, alene, med hundene, familien eller løbe en tur. Der er ikke noget som en løbetur på skovstier! :)

  Ha' en hyggelig aften oppe hos dig. Klem.

  SvarSlett
 4. Takk til deg for hyggelig hilsen. :) Så koselig hos deg. :) Flotte naturbilder. Jeg er veldig glad i å gå i skogen og i fjellet. Godt at sesongen er i gang igjen nå.

  SvarSlett
 5. Helt enig, Hulda! Jeg er nok aller mest et vår-sommer-høst-menneske, selv om det går fint å komme seg ut på ski vinterstid.
  Det er jo nå skogen våkner til liv igjen...

  Takk for koselig kommentar! :)

  SvarSlett