tirsdag 1. januar 2013

Kreativ oppsummering og tanker om å si ja

1. januar 2011 startet jeg denne bloggen. I dag er den to år gammel. Hurra!
Jeg kan med hånden på hjertet si at de to siste årene har vært utrolig utviklende for min del.
Både på det personlige plan, og på det jeg holder på med: Skrivingen.
 
Jeg kjenner på takknemligheten over alt jeg har lært. Gleden over alle menneskene som har kommet inn i livet mitt, og som har vist seg å være budbringere, eller til inspirasjon, gjerne uten å vite det selv.
Jeg gleder meg over egenskaper med meg selv, noen har jeg akkurat oppdaget, andre har jeg kanskje tatt et valg om å forkaste.
Og det beste av alt?
Jeg har masse, masse igjen å lære. Jeg har akkurat begynt!
 
 
"Jeg er et vanlig menneske som har begynt å lytte til hjertet sitt. Et menneske som blendes av livets mysterier, som er åpen for miraklene, som kjenner glede og begeistring ved det han gjør."
Paulo Coelho.
(C) Lill-Karin Nyland
 
Nyttårsforsetter? Nei takk. Men et løfte til meg selv kan jeg gi; et løfte som handler om å lytte enda mer innover. Et løfte om å ta meg selv på alvor.
Et løfte også du kan kjenne deg igjen i, ikke sant?
Vi er ofte så redde for hva som skal skje hvis vi tar det og det valget...Men er det noe jeg har lært av kreative prosesser de siste par årene, er det at frykt skaper ingenting. Frykt lukker, stenger av, låser inne.
Så må man bruke tid på å finne nøklene igjen...
 
Årsskifter er en gyllen anledning for oppsummering. Derfor vil jeg, for de av dere som finner det interessant, dele litt av det som har skjedd rent kreativt de siste par årene. Ingenting av dette ville hendt hvis jeg ikke hadde turt å følge hjertet og stole på egne evner.
 
 • I 2011 ble jeg frilansjournalist, etter å ha sagt opp fast jobb som avisjournalist. Siden 2009 har jeg jobbet deltid med et bokprosjekt; Malangseidet-ulykka.
 
 • Fra januar 2011 skriver jeg reportasjer for aviser, ukeblader og magasiner. Jeg stortrives med å kunne velge mine egne saker, og å kunne skrive om folk uavhengig av hvor de hører hjemme rent geografisk.
 
 • Høsten 2011 selger jeg mine to første noveller til Hjemmet: "I oldemors skuff" og "Den siste morgenturen". Samme høst inngås intensjonavtale om at regionmuseet skal være utgiver av bokprosjektet mitt.
 
 • Januar 2012 blir "I oldemors skuff" også solgt til Hjemmet i Danmark og Sverige, og novellen "Den grønne sofaen" kjøpes inn til norsk Hjemmet.
 
 • Februar 2012 blir jeg valgt inn i redaksjonen for Årboka Balsfjord og Malangen.
 
 • I mars blir novellen "Et møte i natten" solgt til norsk og dansk Hjemmet, og jeg presenterer bokprosjektet mitt på museets åpen dag. Samme måned er også to av mine dikt på trykk i Nordnorsk magasin.
 
 • I august selger jeg min første føljetong til Hjemmet, den heter "Fortidens skygger". Første kapittel kommer på trykk nå i januar. Den blir også solgt til Hjemmet i Danmark og Sverige!
 
 • I oktober 2012 legges siste hånd på verket, og boka sendes til trykking. En lang prosess med layout, manusvask og siste detaljer er over.
 
 • I november lanseres boka mi, og til min store glede er bygdehuset fullt av folk. Jeg er endelig forfatter av mitt eget bokverk, og følelsen er ubeskrivelig.
 
 • I desember får jeg spørsmål om å være redaktør for årboka fra neste år. Jeg sender en tekst til ei venninne som driver med sang og musikk, og til min store overraskelse finner hun inspirasjon i teksten. Nok til at den får melodi, og før måneden er omme får jeg høre mine egne ord fremført som sang...
 • Jeg får også reisestipend utdelt av Norsk journalistlag, og i løpet av våren går turen til Svalbard...
 
Når jeg leser gjennom lista her, blir jeg helt forundret over hvor mye som har skjedd de siste par årene. Det som er enda mer slående, er at vi halvannet av de to årene også drev kafe...
 
Det sier meg to ting: At man kan få til ALT hvis man tør følge hjertet. Hvis man tør si ja til det som kommer langs veien, og ta de muligheter som finnes. Ikke lytt til frykten!
 
Det sier meg også at tid er et abstrakt begrep...
Man finner tid til det man vil finne tid til!
 
Jeg er takknemlig for at bloggen min blir lest av dere der ute. Det betyr alt for meg. Og kan jeg være til noen som helst form for inspirasjon, da er målet nådd...
 
Godt nytt år til deg! 
 
 
 
 
 

13 kommentarer:

 1. Stas-år!
  Jeg tenker at du har jobbet hardt.
  God tur inn i det nye året..spennende å se hva det bringer.
  :-)
  Klem sørfra

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Bente. Jeg kan ikke si annet enn at det arbeidet man gjør med entusiasme og glød, det arbeidet merker man ikke så mye til!

   Jeg unner alle å oppleve en slik glede i sitt yrke.
   Klem fra meg.

   Slett
 2. Så flott å høre at du har gjort gode valg i arbeidslivet, høres ut for at de siste par årene har vært en skikkelig "flyt"-opplevelse! Ønsker deg lykke til videre i året vi har starta på! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flytopplevelse, fint ord! Ja, jeg har latt meg selv flyte med, og kan ikke annet si enn at det faktisk virker. :)

   Takk for fine ord!

   Slett
 3. Godt nytår, kære ven. Så mange flotte ting, du har opnået de sidste par år.

  Som dig har jeg heller ingen egentlige nytårsforsætter, men jeg har givet mig selv gode løfter om at lytte til mit hjerte, lytte indad, som du skriver det og følge de svar, jeg får når jeg er stille. Jeg har stor glæde af meditation og den ro, jeg finder, når jeg bare sidder og er. Det gør så godt, at jeg vil øve mig endnu mere på det i 2013.

  At lade livet komme og tage imod. Det er mit nytårsløfte til mig selv.

  Glæder mig til at følge dig videre på bloggen, glæder mig til gode ord og godt venskab.

  Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for din fine hilsen. Jeg gleder meg også til å øve mer på å finne roen. Den er viktig, har jeg forstått mer og mer.

   Klem til deg, min venn!

   Slett
 4. Godt nytår, Lill-Karin. Jeg synes også, at du har nået meget godt på to år, og jeg kan sagtens forstå din glæde ved bloggen. På en måde er den med til at holde sammen på trådene, ikke? Jeg håber for dig, at det nye år byder på endnu flere sjove og interessante projekter... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bloggen er absolutt et sted for å "samle trådene" og holde oppsummering. Det er et samlingspunkt, og samtidig et fristed. Underlig, det der...

   Koselig å høre fra deg, jeg leser med inne hos deg selv om jeg ikke er så flink til å kommentere. Klem!

   Slett
 5. En dejlig udvikling du har været igennem Lill-Karin, det har været spændende at følge med og jeg glæder mig til at følge din videre udvikling.
  Godt Nytår.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for dine ord, Michael. Det er spennende å følge deg også, er det ikke rart hvordan vi kan inspirere hverandre?
   God helg til deg.

   Slett
 6. Kjekt at du har fått til så mye de siste to årene! Håper 2013 også blir et godt skriveår for deg (og meg) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg stor tro på at det blir, Skriblerinnen! Vi kan ikke gi oss nå, vel? Klem til deg.

   Slett
 7. Wow! Imponerende og spennende, Lill-Karin.

  Tvi-tvi videre i 2013.

  Elisabethklem

  SvarSlett