tirsdag 5. juli 2011

Sin egen bestevenn

Smak på ordet bestevenn. Fint, ikke sant? En du alltid kan snakke med, stole på og være trygg på. En du behandler godt, og vil det beste. En du kan lene deg på når ting blir vansklig.

Vet du hva? Du burde være din egen bestevenn!


"Det eneste jeg vet med sikkerhet, er at alt er usikkert." Jeg husker ordene fra et russekort jeg så for mange år siden. Ordene festet seg, for de er jo sanne. Vi tar mye av vårt dagligliv for gitt, men mange er historiene om folk som får alt forandret på et øyeblikk. Hverdagen snudd opp-ned.

For å sette det på spissen: Alt vi egentlig har med sikkerhet, er oss selv her og nå. Fra vi blir født og til vi dør, møter vi utrolig mange mennesker. Familien vår, slekt, venner, kolleger, bekjente. Noen kommer og går, og noen vil kanskje følge deg gjennom hele livet. Men - det eneste vi vet sikkert, er at vi har oss selv.


Hvorfor er vi da så lite flinke til å ta vare på oss? Vi burde være vår egen bestevenn. Behandle oss selv med respekt, ærlighet og kjærlighet. Og da snakker jeg ikke om at vi skal gå i butikken og handle alt vi har lyst på, "fordi jeg fortjener det".
Jeg snakker om den indre forståelsen i oss selv, et indre vennskap.
Ville du tenkt stygge tanker om din bestevenn? Ville du belastet din bestevenn med så mange oppgaver og gjøremål at vedkommende gikk i bakken til slutt? Ville du ikke unnet din bestevenn en time i solen, en god natts søvn eller en hel dag med bare avslapning og hygge?

Ved å være sin egen bestevenn, tar man også vare på sine omgivelser. Begynner du dagen i dag med å være din egen bestevenn, tenke positive tanker om deg selv, vil det spre seg som ringer i vann rundt deg. Og komme alle til gode.

En annen ting vi med sikkerhet vet, er at vi bor på en sjelden planet kalt Jorden. Den burde vi også behandle som vår bestevenn. Men det får jeg blogge om en annen gang! Ha en fin dag sammen med din bestevenn!

4 kommentarer:

 1. Du har helt ret. Faktisk tror jeg det er sådan, at kan du ikke være din egen bedste ven, kan du heller ikke være en andens. Autenciteten og det ægte, fra hjertet, kommer naturligt og i uanede mængder, når man elsker sig selv. Men det er svært og mange af os er nok opfostrede med, at vi ikke må være egoistiske (som jo er noget helt andet!), at vi skal tænke på andre før os selv m.m. Sandheden er (desværre) bare, at vi så slet ikke kan være nogens rigtige ven.

  Det starter med dig selv. Altid! :)

  Ha' en fin dig med din bedste ven. Jeg vil nyde min! ;)

  SvarSlett
 2. Lovely pictures...
  Enjoy your day !
  Greetings from France,

  Pierre

  SvarSlett
 3. Dejligt og sandt budskab i dit indlæg. Vor egen bedste ven, ja men ikke altid det vi mennesker er bedst til. fandt din blog og vil læse med fremover..
  God dag til dig..
  Tina

  SvarSlett
 4. Takk for alle kommentarer og gode ord! (Thank you for commenting on my blog, it's very special to reach out to a reader in France! :) )

  SvarSlett