mandag 18. juni 2012

Av og til...

...er det bare slik at dagen føles tom.

Sommeren banker på, iherdig, vil ha oppmerksomhet. Hun står der i all sin prakt, grønnskimrende, med midnattsol i blikket og endeløse, lyse netter mellom hendene. Byr seg frem, vil ha meg til å åpne for henne.
"Slipper du meg ikke inn?" spør hun, og rister lett på hodet.
Hun kan ikke forstå at jeg er så likegyldig til hennes ankomst.
Det er jo dette alle har ventet på?

Joda, kjære Sommer, jeg har ventet. Men ikke på denne skingrende, nådeløse lysheten, lettheten og gjennomsiktigheten. Ikke på regntunge dager som glir bort bak en vegg av gjøremål og kav. Jeg har ikke ventet på å få mer å gjøre, på denne følelsen av at nå haster det å utnytte hver time, hvert minutt.

"For slik kan du faktisk være, du Sommer her i Nord", sier jeg til henne og skuler ut gjennom dørsprekken.
"Du ankommer så heftig og brått, og det er som om alt haster. Det haster å være på stranden, det haster å holde på i hagen, det haster å ha ferie. For plutselig reiser du igjen."

Hun blir stille der ute på trappa. Jeg hører det rasle i sommerkjolen mens lette skyer seiler forbi, over hodet hennes der en krans av sommerblomster ligger på skrå.

Jeg tenker på... at av og til føles dagen tom. Selv om den er fylt med sommer, selv om lyset varer og varer og viser oss alle de vakre detaljene i sommerdagen.
Og det er faktisk helt greit.

"Jeg skal ikke stresse deg opp. Jeg ville bare du skulle skjønne at jeg var kommet", hører jeg Sommeren sier der ute. Hun forsvinner ned trappa, trår ut i hagen og blir borte bak ei bjørk.

Jeg smiler forsiktig, nikker. Jo, sommeren er her nå. Jeg skal ta imot henne bit for bit, åpne opp og la henne bli.
Helt til høsten.

2 kommentarer:

 1. Der er noget ved sommeren og lyset, som gør, at man ikke tillader sig selv at slappe helt af på samme måde som om vinteren. Sådan har jeg det i hvert fald. Og I har jo lys hele døgnet. Det må være smukt og dejligt, men kan også være krævende tænker jeg.

  Jeg kan ofte føle, at jeg må gøre noget, når det er lyst udenfor. Også om aftenen. Men så tænker jeg på dette. We are human-beings, not human-doings. Og måske skal vi blive endnu bedre til bare at være. Også om sommeren?

  Fine skriverier fra dig som sædvanlig! :)

  Klem og fin sommerdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi skal bli flinkere til å være, ikke gjøre. Det har jeg tro på. Vi GJØR så mange ting hele tiden!
   Takk for hilsen. Klem til deg!

   Slett