torsdag 12. juli 2012

Muranoglass og ord som viser vei

Jeg blir ikke ferdig med Italia på en stund, kjenner jeg og lar blikket gli over det grønne rommet utenfor glasset. Mygg surrer forbi, det er lummert. Sommermorgen. Med klam luft og tretopper som nikker i svak bris.

Jeg tenker på boken jeg leste en stund før jeg dro til Italia, og Venezia. Glassblåseren fra Murano tegnet bilder i hodet mitt, med bred pensel og lyse, sterke farger. Bildene var med meg da jeg satte foten i Venezias havn, ikke dominerende, men som et bakgrunnslør, en lav tone, en dyp klang.

Slik kan bøker vise vei.
Jeg kunne, takket være akkurat den boken, smile litt ekstra da jeg fant meg et smykke av Muranoglass. Jeg kjente historien bak glasset, og tyngden av smykket rundt halsen føltes god.
Mens jeg vandret i Venezia, gikk det opp for meg at jeg skulle få med meg noe herfra. Ikke bare smykker og andre gaver, noe dypere. Ord?

Samme kveld, etter at vi hadde kommet oss tilbake til landsbyen vi bodde i, og pusten gikk lettere i kjøligere fjelluft, satte jeg meg ned foran pcen. Etter få tastetrykk hadde jeg funnet det jeg lette etter: En kvinne, en bok. Ord.
Nå er boka mi. Jeg gleder meg til å lese den.
6 kommentarer:

 1. Begge disse bøkene har jeg lest, den siste i fjor da jeg var på opptreningssenteret i Alta, og det er en bok man ikke bare leser og legger fra seg; blar i den ofte, jeg, og finner stadig vekk "ord" som maner til ettertanke og funderinger :-)

  Var du forresten innom Murano glassblåseri da du var i Venezia? Fantastisk glasskunst!

  Ha en fin dag videre.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå gleder jeg meg enda mer til å lese!

   Jeg var ikke på Muranoøya, det ble rett og slett ikke tid. Men skal definitivt tilbake og se en annen gang. I byen var det et glassblåseri, men de tok kun imot store grupper av turister.
   Klem til deg som stakk innom!

   Slett
 2. Så godt det er når man sitter igjen, etter å ha lest en bok, å ha fått noe spesielt ut av den - som en oppmuntring, en veiledning eller noe som gir en dypere mening. Jeg elsker slike bøker - så herlig at du har fått lese slikt nå. Jeg har ikke lest noe på en stund, men nå fikk jeg boktips. Takk :) Så herlig at du har kost deg i Italia - det har jeg også. Godt med slike reiser når det her hjemme ikke er mye sommer å skryte av. Ønsker deg en skjønn sommer videre - og i dag en fin lørdag. klem til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Spirea. Ønsker deg en god sommer , skjønner du er på vei ut i verden du også. :)

   Slett
 3. Herlig innlegg! Den boka ligger og venter på meg også. Nå ble jeg inspirert til å lese den! :-) Fortsatt god sommer til deg, min venn!
  Klem

  SvarSlett