fredag 20. juli 2012

En reise og et valg

Føttene mine synker ned i myk sand. Jeg lager avtrykk hvorenn jeg står og går. Spor.
Bak meg strekker stranden seg videre, lager en lun bukt mellom havet og den lille bygda.

Jeg retter blikket mot horisonten der ute. Barentshavet, det veldige hav nord på kloden, kommer inn her. Sender sine bølgetopper mot stranden, som en siste ferd mot land glir ryggene inn og flater ut når de brer seg foran føttene mine.


Jeg er så langt nord i Norge som jeg aldri har vært før. Storslagen natur danner kulissene for små bygder og byer på min ferd. Vår ferd, for jeg har min mor med. Dette er en reise for oss begge.

Stranden jeg står på, er en perle. Et sted hvor storhavet møter en flik av vår lange kyst, et sted for å drikke av naturens storhet.

Turen var et valg jeg gjorde for mange måneder siden. En planlagt reise, likevel har den blitt så mye bedre enn vi kunne forutse. Bedre, fordi valg ble tatt underveis, valg om å oppsøke mennesker fra et tidligere liv. Mennesker som viste seg å ha ventet på oss. På meg og min mor. Mennesker som tok imot oss med hjertevarme og godhet. Kontakt er opprettet. Noen dører er lukket, andre er åpnet.

Vi har alltid et valg. Hver dag, hvert minutt kan vi velge hva vi skal gjøre. Noen ganger er de valgene vanskelige, andre ganger gjør vi dem uten å tenke oss om.

Jeg valgte turen. Min mor valgte å ta et skritt mot noen hun ikke hadde sett på mange, mange år. Et modig valg. Et livsvalg, fordi det vil ringvirkninger for resten av hennes levetid.
Kanskje du har noen du skulle velge inn i livet ditt?11 kommentarer:

 1. Et fint indlæg om livets valg. Og når man står på stranden, ved havet, som I gjorde, så er det som om horisonterne udvider sig. Man bliver ligesom klogere. Så måske er det endda lettere at træffe gode valg, når man befinder sig lige dér mellem himmel og hav.

  Håber din lørdag bliver fin. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Havet gjør noe med oss. Kanskje særlig storhavet, som varer uendelig og ikke møter annet enn himmelen der fremme i horisonten.
   Og lyden av bølgene...Ro!

   God klem og god helg til deg.

   Slett
 2. Vakkert skrevet! Du har mange fine skildringer i innleggene dine, det er en fryd å lese. Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, så fint å høre! Tusen takk. God helg til deg også.

   Slett
 3. Havet og bølgernes skvulpen minder om flow, flow i livet hvor vi ligesom ikke har fokus rettet imod noget bestemt, akkurat som livets valg, enten er livets valg mere planlagt, eller de er mere spontane men de er valg alligevel.
  God weekend Lill-Karin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Man får en følelse av uendelighet, og av å være liten, i møte med det store hav.
   God helg til deg også, Michael!

   Slett
 4. Dette var bare vakkert å lese på en søndags morgen!Hilsen Else Britt

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Else Britt! Så koselig at du la igjen en hilsen her, så fant jeg bloggen din! :)
   God søndag til deg.

   Slett
 5. Nydelig! Å reise er å oppdage. God sommerreise videre, Lill-Karin.

  SvarSlett
 6. Tankevekkende og nydelig innlegg, Lill-Karin.
  Jeg elsker måten du skriver på! Så det så! ;-)

  Klem til deg

  SvarSlett