søndag 29. januar 2012

Skjer dette virkelig meg?

En ny dag kommer sigende over fjellene. Den er godt i gang, for jeg har sovet lenge. Det ble sent i går. Vi var hos venner, hadde det sosialt og trivelig til langt på natt.
Da kan man godt unne seg litt ekstra søvn.

Om ikke lenge vil sola skinne inn i stua her. Forgylle alle detaljer, bringe glede og lys.

Jeg nevnte i sist innlegg at jeg fikk vite noe fantastisk sist mandag. Jeg må bare fortelle dere det.

Det har seg jo slik at jeg i fjor høst solgte min første novelle til et norsk ukeblad, nærmere bestemt Hjemmet. (Novellen har ikke vært på trykk ennå.) Mandag fikk jeg en mail fra ei dame i DANSK Egmont, altså den danske utgaven av Hjemmet.
Hun lurte på om hun kunne kjøpe novellen av meg, som hennes norske kollega hadde vært så søt å sende henne?

Jeg leste om igjen og om igjen. MIN novelle - på trykk i Danmark?? Selvfølgelig ville jeg det! Jeg kunne ikke fatte at det var mulig!
Et par dager senere, når det første sjokket så vidt hadde lagt seg, fikk jeg en ny mail. Denne gangen fra en hyggelig kvinne i SVENSK Hjemmet. Om også hun kunne få kjøpe novellen?

Det stopper ikke der. Dagen etter den svenske henvendelsen (som jeg selvfølgelig også ble jublende, hoppende glad for), fikk jeg mail fra fictionansvarlig i norske Hjemmet igjen. Hun ville gjerne kjøpe den novellen jeg sendte til dem tidligere i januar. Og - kunne hun sende også den til sine kolleger i Danmark og Sverige?

Det skjer noe magisk for tida. Jeg kjenner skaperkraften sitte i fingertuppene, jeg kjenner det bruse og boble og sitre i hele kroppen. Mine ord er ikke bare bra nok, de inspirerer på en slik måte at de også kan bli oversatt og trykket i andre land.
Jeg vil juble høyt ved tanken, men i bunn og grunn er jeg bare stum.

Gjett hvem som er inspirert til å skrive flere noveller??

Jeg ønsker deg en dag i skapende, jublende glede!

17 kommentarer:

 1. Hvor er det bare vidunderligt for dig! Jeg kan godt forstå, at kreativiteten og lysten til at skrive nye ting bobler og sprudler. Se du bare at komme i gang... ;-)

  Det er SÅ flot, at du skal have din artikel i alle de blade - jeg må købe det danske, når det kommer her...

  Knus og god søndag...

  SvarSlett
 2. Tusen takk for dine gode ord, Mia! Jeg skal komme i gang med flere noveller, jeg lover! ;)

  Novellen i danske Hjemmet kommer trolig ikke før på sensommeren (de planlegger i månedsvis fremover, de redaktørene), men jeg skal gi beskjed så snart jeg vet når.
  Klem til deg også.

  SvarSlett
 3. Tillykke/gratulerer - hvor er det dejligt at læse! Nu vil gå lettere fremover, når først Hjemmet har fået øje på dig. Ønsker dig held og lykke med mange flere noveller. Klem til dig og god søndag!

  SvarSlett
 4. Jeg bliver så glad for at læse dette Lill-Karin, sikke en dejlig forløsning det må være at få en så dejlig anerkendelse, og du er god til det med ord, så det er såre fortjent, jeg glæder mig til at høre mere om projektet Lill-Karin.
  I kærlige tanker, tillykke tillykke.

  SvarSlett
 5. Madame: Tusen takk! Da jeg solgte den første novellen til Hjemmet sist høst, tenkte jeg: Dette er begynnelsen på noe! Det skulle vise seg å holde stikk. Jeg blir skjelven bare jeg tenker på at lesere i andre land skal kunne hygge seg med mine ord!

  SvarSlett
 6. Michael: Tusen takk skal du ha for at du gleder deg på mine vegne. Ja, det føles som en anerkjennelse, og som en begynnelse på den veien jeg så gjerne vil gå. Takk for at du følger meg på den veien! :)

  SvarSlett
 7. Hvor er det bare skønt at læse. Stort tillykke. Det er så dejligt, når det lykkes og der begynder at ske ting og sager. Den tid er vist kommet for dig! ;) Nyd rejsen. Jeg skal købe Hjemmet, når det kommer.

  Ha' en flot dag. Klem.

  SvarSlett
 8. Megan: Tusen takk for for oppmuntrende ord. Jeg skal nyte reisen, jeg lover! Du skal få vite når novellen kommer på trykk. Jeg har bedt om å få tilsendt et blad, slik at jeg får se hvordan det hele tar seg ut.
  Jeg gleder meg til å lese deg også, virkelig! Stor klem.

  SvarSlett
 9. Wow!! Sååå fantastisk, Lill-Karin! Du hildrande for noen herlige nyheter å få. Du må jo skrive glimrende! Gleder meg masse til å lese, så du mååå jo bare si i fra når bladet er i handelen! Tenk, så moro at utenlandske blader henvender seg til deg for å få kjøpe novellen din! Herlig. Jeg sier bare skriv, skriv og skriv!!! Jeg er i det samme moduset selv!

  Stor og god klem til deg, min venn!

  SvarSlett
 10. Så herlig,for deg, Lill-Karin! Slike nyheter kan vel bringe alle og enhver i ekstase; jeg er kjempeglad på dine vegne. Spennende, virkelig, og ikke minst inspirerende. Kan tenke meg at det syder og koker inne i deg nå, og at du tenker plott, karakterer, setting, høydepunkt, vendepunkt... i både tide og utide nå... Gi beskjed når vi kan finne "deg" i bladhylla! Gleder meg!

  Ha en skrivende, ny uke.
  Klem

  SvarSlett
 11. Liv Hege: Takk for gratulasjoner, det varmer å få det fra en ekte forfatter! :) Jeg skal si fra når novellene kommer, jeg er blitt lovt bladene i posten uka før de skal i butikken. Det blir helt merkelig å se sine egne historier på trykk - med illustrasjoner og alt! Jeg tror jeg må feire når den første er på trykk, ja...Stor klem!

  Janna: Takk for varmende ord. Ja, det stakkars hodet mitt har formelig boblet over disse dagene. Fortellinger kommer på løpende bånd, så det er en utfordring å få ned noen stikkord før de forsvinner igjen. God klem til deg.

  SvarSlett
 12. Gratulerer så mye!!! Og tusen takk for så fine ord på bloggen min. Er så glad for at du la igjen et spor, så jeg fant din blogg. Jeg legger med til som følger og gleder meg til å følge deg videre.

  SvarSlett
 13. Heidi: Jeg håpet du ville "finne" meg, for jeg likte virkelig bloggen din. Jeg ønsker deg masse lykke til med dine prosjekter. Klem fra meg.

  SvarSlett
 14. Gud,så spennandes!!! Det her e du vel unt,og tenk så fantastisk å kunne få jobbe med det man mest av alt like;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Tone. Ja, ingenting er bedre enn å få lov til å gjøre det man vil. Og kan man i tillegg leve av det, er det jo fantastisk! Klem til deg.

   Slett