søndag 15. januar 2012

Blir du med og fanger lyset?

Jeg satt en formiddag og skrev, oppe på kontoret. Blikket mitt løftet seg og gled ut vinduet, der det ble fylt med dagens blårosa lys mot kritthvite tinder.
- Ta nå med deg den lysfangeren, og gå deg ut en tur. Du trenger en pause fra den der reportasjeskrivinga.
Stemmen tilhørte frosken, som stadig sitter i sin avslappede meditasjonsstilling. Med fotbladene stikkende opp, og hendene hvilende oppå der igjen. Han smiler svakt til meg. Det er lenge siden han har sagt noe nå, men jeg vet at han stort sett har rett i det han sier. Han er en slags spion med kikkhull rett inn til hjertet mitt, der han til en hver tid kan se hva jeg egentlig vil. Trolig har han bedre peiling på akkurat det enn meg, så jeg reiser meg lydig fra stolen og tar kameraet over skulderen.

 - Jeg tok den. "Lysfangeren", det er kameraet, ikke sant?
Han nikker svakt.
- God tur. Og husk det du selv skriver så mye om, nemlig de vakre, små detaljer, sier han.
Og jaggu blunker han også!
Jeg rister på hodet til den merkelige frosken som ble med meg hjem fra en interiørbutikk i Piteå for så mange måneder siden.
Så går jeg ut i lyset.
Du er hjertelig velkommen med.
7 kommentarer:

 1. Fine billeder. Der er virkelig smukt oppe hos dig. En dag kommer jeg forbi! ;)

  Det er godt at have en talende frø. En klog en. Selv har jeg jo filosoffen fra Senja! :))

  Ha' en flot mandag. Klem.

  SvarSlett
 2. Det skal bli en ære å få deg til Nord-Norge, Lene! :)
  Den filosofen din virker både klok og rappkjeftig, noe som jo kjennetegner senjaværingene. ;)

  Ha en flott dag du også.

  SvarSlett
 3. Herlige bilder og herlig med en liten "sak" som "ser" deg... Sånt kan det bli mye finurlighet er av! Og jeg har jo også fått med meg "Filosoffen" til Megan.

  Jeg tror nok at vi skrivende mennesker har veldig mye til felles... Ønske om å lese masse, masse, kunne skrive masse, masse og ha et eget bibliotek.
  Skulle gjerne jobbet mindre i skolen, og skrevet mer- men da må jeg tjene mer på skrivingen først.. ;-)
  Nyt dagen! Klem

  SvarSlett
 4. Gla for at frosken sendte deg ut for å fange lyset.Så fikk jeg gleden av å dele disse flotte bildan me deg. Takk skal du å frosken ha. Klæm fra mams.

  SvarSlett
 5. Hvor smukke billeder, i Danmark savnes sneen, når jeg ser dine billeder tænker jeg også, at Norge skal besøges snart. KH Charlotte

  SvarSlett
 6. Hvor ser der smukt ud! Man skal nemlig huske detaljerne og de små ting, for det er ofte der, skønheden sidder. Lyset oppe hos dig er helt specielt - her er det noget mere gråt, men gråt kan jo også være så kønt. :-)

  SvarSlett
 7. Takk for fine kommentarer på det nordnorske lyset i mørketida. Det er riktig: Det ER helt spesielt, og bør oppleves!! Mørketidsturisme tror jeg blir mer av i fremtiden.

  Liv Hege: Ja, vi har nok mye til felles. Kanskje det er godt at vi ikke har ubegrenset med tid til lesing og skriving - vi ville vel blitt helt usosiale til slutt! ;)

  SvarSlett