mandag 21. oktober 2013

Noe om å nyte en frukt

I dag hadde butikkene fått inn klementiner.
Som gule, små soler lå de der og minnet om at det er den tiden igjen.
Klementiner hører til under fanene høst, vinter og jul. Jeg forsynte meg av smaksprøven, og joda; lukten og smaken koblet seg umiddelbart inn på underbevissthetens strenger og spilte av en aldri så liten adventsmelodi.
For slik er det; lukter og smaker virvler opp i minnene våre og henter frem bilder og toner.
 
 
Jeg betalte for klementinene og tok de med meg hjem. Høstens aller første.
Mens jeg åpnet posen og lot de gule kulene trille ned i fruktskålen, kom jeg til å tenke på at det snart er tre år siden jeg startet eget firma. Jeg sa opp jobben min høsten 2010, og det er altså tre år siden. Firmaet ble startet januar året etter.
 
Underlig, tenkte jeg mens jeg skrellet en klementin. For hvert flak jeg fikk av, kom jeg på en ny ting jeg har oppnådd på disse årene. Men har jeg egentlig nytt fruktene av arbeidet?
 
Og hvordan er det med deg? Er du en slik som setter deg mål og jobber hardt for å nå dem? Da vet du kanskje også å feire deg selv når du faktisk har kommet over målstreken? Ikke?
 
 
Kanskje glemmer vi å senke skuldrene og faktisk nyte fruktene av vårt arbeid.
Kanskje kaver og strever vi så mye over så lang tid at når vi tenker tilbake, fatter vi ikke hva vi egentlig har brukt tiden på. For vi er jo opptatt av å starte nye prosjekter, lage nye mål.
 
 
Jeg stirret på den siste båten. Hadde jeg egentlig lagt merke til hvordan klementinen smakte? Nei, jeg stappet i meg uten å tenke over hvordan aromaen kilte i nesen, hvordan munnen ble fylt med smak og klementinsaft.
 
Det er den tiden nå. Tiden for å nyte.
 
 
Oktober har fått hvit kåpe med rim på ermene. (C) LK Nyland
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Godt sagt! Jeg kan kjenne meg igjen i dette...Gleder meg til å smake klementiner igjen! :-)

  SvarSlett
 3. Takk til dere som legger inn noen ord hos meg. Setter stor pris på det!

  SvarSlett
 4. Du har så evig ret! Jeg har haft mit eget firma lidt længere end dig, men jeg er stadig opsat af nye mål, nye ideer. Og selvfølgelig skal jeg huske at nyde frugterne af mit arbejde, for det HAR virkelig bragt mig meget glæde. Jeg kunne ikke tænke mig noget andet. Ja, det ER tid til at nyde!!

  SvarSlett