onsdag 9. mars 2011

Mestrer, mestrer ikke. Mestrer, mestrer ikke

Mestre. Kjenn litt på ordet. Å være mester - det er å være god på noe, ikke sant? Og ikke bare god - virkelig god!

Å føle at man mestrer tror jeg er noe av det mest essensielle for at vi mennesker skal ha et godt liv. Ha det godt med oss selv, kjenne styrke og selvtillit. Alt henger sammen med at vi føler vi mestrer noe.
 
Noen av oss mestrer ikke hverdagen. Det vi tar som en selvfølge, for eksempel å stå opp om mårran, kle på oss og komme oss ut i verden, det er for enkelte for mye. Hva skjer med de menneskene som ikke mestrer hverdagen? Som ikke mestrer et vanlig liv, en normal jobb og normale relasjoner til omverden?

Vi skal være glad for alt vi mestrer. Og vi skal være glad for at alle har ulike grenser for hvor mye man mestrer. For noen er det å komme seg i klærne og gå på butikken nok for den dagen. Møter de da et smil fra en fremmed, kan det gi inspirasjon til å faktisk komme seg ut neste dag også. Husk det neste gang du møter en fremmed blant butikkhyllene!


Jeg er heldig som har et liv jeg mestrer. Jeg er heldig som kan utfordre meg selv, være målbevisst og deretter registrere at - jo, jeg mestret dette også. Å komme i mål er en helt fantastisk følelse!

 

3 kommentarer:

 1. Flott og tankefullt innlegg,Lill Karin... Men det e sant,man skalikkje ta for gitt at man kommer seg opp hver dag,kommer seg på jobb,klarer å betale regningene,har mat på bordet osv,osv... Man burde bli flinkere til å takke for alle de godene man har og bli mer takknemlig for alt man klarer. Men i alt maset og kavet glemmer man det bort... Godt at man da har blogger som kan minne deg på det!

  SvarSlett
 2. Fint skrevet! At mestre ja, det er noget, vi alle gerne vil. Man siger jo at øvelse gør mester og det tror jeg, at vi skal huske. Huske at nyde processen, rejsen, de små skridt som tages for at nå dertil, hvor vi virkelig kan sige, at vi mestrer det, vi nu drømmer om at mestre!

  Og så skal vi huske at rose os selv. Lave små delmål og fejre. Som du fejrede din mestring i dag! Dejligt! :))

  God aften. Klem.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentaren, Tone. Det er så inderlig lett å glemme alle de "viktige" tingene i vår travle hverdag. Jeg prøver å ikke la hverdagskulingen feie meg avgårde hele tida, men det er ikke enkelt.

  Megan: Delmål er viktig. Og når man har nådd dem, er det en herlig følelse. Nesten som at våren kommer hver gang. :)
  God kveld til deg også.

  SvarSlett