fredag 11. mars 2011

Jeg har sluppet løs mine hemmelige ord

Nå har jeg gjort det. Sluppet "det" videre. Sendt det avgårde, ut i cyberspace og inn på en annen persons e-post. Der vil "det" bli åpnet, skrevet ut og lagt i en sekk. Deretter tatt frem, gransket og målt. Funnet verdig? Det føles helt forferdelig!
Men - samtidig MÅ jeg. Det er første steg på veien mot det som forhåpentligvis skal bli noe handfast. Noe mellom to permer.
Det jeg snakker om, er et bokmanus jeg har holdt på med ei stund. Et manus som handler om den største ulykka som har skjedd i min hjemkommune. Til høsten er det 73 år siden det skjedde. 12 mennesker omkom, i en tragisk, unødvendig og ufattelig drukningsulykke.
Jeg er ydmyk fordi jeg har blitt så godt mottatt hos de som ennå husker. Jeg har intervjuet et knippe mennesker som var barn da det skjedde. De mistet sine foreldre, søsken og sine kjære. De husker, i korte, smertefulle glimt, og de har delt det de husker. Med meg, og forhåpentligvis, om noen måneder, med alle de som vil lese boka.
Nå lever manuset for første gang utenfor denne pc-en. En kollega skal hjelpe meg med å lese gjennom. Det er jeg også takknemlig for. Men det er så skummelt!!
Jeg trøster meg med at "intet våger - intet vinner".

Det begynner å gå mot lysere tider. Kveldene er lysere, mer tynnhudet og vare. Men fortsatt kan man tenne lys inne.
Ha ei fin helg!

2 kommentarer:

  1. Så spennandes! Du e tøff som gir ut bok i vrimmelen av bøker på markedet. Og du har jo ordan med deg m din bakgrunn som journalist,så det her kommer te å gå bra! Og spennandes tema på boka,når kommer den ut for salg?

    SvarSlett
  2. Jeg skal sende den til forlag snart, så får vi se. Håper - og tror - at den kommer i salg sånn utpå høsten. Før jul...
    Det har vært en lang prosess, med knallhard jobbing på slutten. Derfor føles det utrolig godt å være såpass ferdig som jeg er nå.
    Takk for oppmuntringa! :)

    SvarSlett