fredag 23. desember 2011

En modig kvinnes bekjennelser

Det er kveld igjen, og klokka har forlatt midnatt. Det er faktisk lille julaften, tro det eller ei.

Og jeg har litt vanskelig for å tro det. Hvor ble Desember av? Hun lusker bare rundt hushjørnene her, og jeg har knapt lagt merke til henne. Hun har fortsatt ikke vært innom. Jeg skal gjøre mitt beste for å få henne til å føle seg velkommen de neste timene. Jeg vil jo gjerne ha besøk av henne, før det blir januar.

Kanskje hun ikke er modig nok, kanskje hun ikke tør vise seg fordi hun tror jeg skal jage henne? Kjære Desember, jeg har bare ikke hatt tid til deg. Før nå. Nå synker skuldrene mine litt ned, kjenner jeg. Jeg har begynt å glede meg til å møte deg. Kanskje litt sent å ønske deg velkommen på lille julaften, men bedre sent enn aldri?

Om ikke Desember er modig, så føler jeg meg modig for tiden. I alle fall når jeg tenker på hva jeg skal gjøre i januar. Da må jeg stå opp for prosjektet mitt, bokprosjektet om drukningsulykka i 1939. Kontrakter skal skrives, avtaler inngås. Økonomi, opplag og andre detaljer skal på bordet. Da kan jeg ikke sitte der å være redd. Da må jeg være modig og la fornuft møte hjerte.

Jeg tenker av og til på at vi mennesker i bunn og grunn er modige. Som tør leve. Som tør møte dagene med optimisme og håp, til tross for alt det vonde i verden. Som tør vise kjærlighet, motta kjærlighet og la dagene fylles med godhet. Vi må ha anlegg for mot, tror dere ikke?

Jeg håper Desember kommer inn i huset i natt. Hun kan føle seg velkommen nå, for jeg har vasket litt, ryddet masse og lagt juleduker på. Nå er det jul. Litt, i alle fall. Resten kommer i morgen. Hvis bare Desember er modig nok...

8 kommentarer:

 1. Det var spennende å lese om bokprosjektet ditt! Det har jeg gjort nå. Lykke til med alt. Du får garantert mange positive opplevelser i 2012!Ja visst handler det om mot når en våger, satser og kaster seg ut i slikt. Og angående desember - ja, hvor ble hun av? Alt går så fort, og vi er med! Sola har snudd og vi går mot lysere tider igjen. God juleklem sendes til deg!

  SvarSlett
 2. Jeg er sikker på at december er modig. Det kan jeg mærke. Og jeg vil spejle mig i hende og være ligeså modig. Tage modet med mig ind i 2012 og strække mig efter stjernerne. Tænker at du vil gøre det samme! ;)

  Lad os heppe på hinanden og støtte med gode ord. Ord er det største og mægtigste, vi har. På mange måder.

  Ønsker dig en fin 23. december. Klem.

  SvarSlett
 3. ja, det tror jeg bestemt : )

  ønsker deg en fredfylt og god jul sammen med dine.. og lykke til fremover med bokprosjektet.. la hjertet møte fornuften.. de er et godt par : )

  SvarSlett
 4. Må enda en gang få skryte av deg og evnen din te å sette ordan ned på papiret...
  Det bokprosjektet ditt høres kjempeviktig og spennandes ut,du e dyktig!
  Ønske dæ og familien ei riktig god jul og et godt nytt år;)

  SvarSlett
 5. God, varm jul ønskes deg, og et modig 2012.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hilsener, alle dere sterke kvinner. Og riktig god jul til dere!

  SvarSlett
 7. Min december er også forsvundet i en hast, som jeg ikke bryder mig om. Jeg elsker december, og jeg savner tid til at nyde alt det hyggelige og gode, sådan som jeg gjorde før i tiden. Jeg har lovet mig selv, at jeg vil blive bedre til det næste år.

  Af samme grund har jeg ikke læst hos dig længe, men jeg holder meget af at kigge ind, for jeg kan se, at vi har mange tanker, der er ens. ;-)

  Hvor er det flot, at du har fået artikel i Hjemmet - og at der kommer flere. Det er virkelig specielt at se sine ting på tryk - jeg håber, at du får rigtig mange læsere. Jeg ville være glad, hvis bare en lille brøkdel af Hjemmets læsere ville læse mine blade. Men det gør de faktisk, når jeg nu tænker over det. Jeg har en del læsere i Norge efterhånden. Det er da lidt sjovt... :-)

  SvarSlett
 8. Hei Mia, tusen takk for din koselige kommentar! Håper du får tid til å nyte de siste dagene av desember, før et nytt år igjen står foran oss.

  Å gi seg selv tid er jo et strålende nyttårsløfte!
  Klem til deg.

  SvarSlett