torsdag 16. februar 2012

En sjøsyk journalist langt til havs!

Hu hei, i dag har jeg vært med på en heftig tur! For ganske nøyaktig 12 timer siden gikk jeg om bord i en 35-fots fiskebåt, sammen med tre elever og lærer fra Senja videregående skole.
Målet var nordvest-siden av Senja, en drøy times gåing fra kaia i Botnhamn (for de som måtte være lokalkjente).
Det var stiv kuling der ute. Havet møtte oss gråhvitt og skummende, rundt oss var det snøbyger og tett kov.
Bildet er tatt ut vinduet fra kahytten.

Gjett om jeg ble sjøsyk!! Jeg har vel egentlig aldri vært i akkurat denne typen båt før, og definitivt ikke i såpass vær og bølger. Flau og jamrende kvalm måtte jeg "gi meg hen" over rekka, og akkurat der og da var jeg ikke mye til journalist!

Men jeg elsket det. Når kvalmen endelig ga seg (omtrent i samme øyeblikk som vi la til kai igjen), var jeg klar for en ny tur...(I alle fall i fantasien.)Fiskeyrket er fritt, herlig og beintøft. Jeg ble imponert over de tre guttene, som myndig og med erfaring i blikket gikk løs på garnene. De satt forøvrig og spilte kort inne i kahytten mens jeg "koste meg" ute på dekk.
En kjempeopplevelse!


(Reportasjen kommer i flere aviser etter hvert.)


11 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Det kan være hårdt at være journalist :-) Det var spændende at læse, og jeg er imponeret over, at du tog med på turen. Men naturoplevelsen har sikkert være flot. Klem og ha en fin weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Madame! Jeg visste nok ikke helt hva jeg gikk til, jeg så for meg en mye roligere tur på bøljan blå. Men jeg angrer ikke!

   Slett
 3. JannaFeb 16, 2012 11:00 PM
  Herlig. Lill-Karin. Den turen kjenner jeg at jeg misunner deg! Skulle gjerne vært ombord i den båten! Er selv født inn i en fiskerfamilie, med far, onkler og en bror som er fiskere og sjømenn. Elsker havet, og har aldri vært sjøsyk! Mamma sa det var fordi jeg ble til på sjøen; ombord i pappas sjark ute i Nordishavet... Jeg liker den tanken!

  Hvilke aviser? Håper du forteller ...

  Ha ei fin helg.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres ut som du er født til et liv på havet, Janna! Rart da, at du har bosatt deg langt til skogs. ;)
   Reportasjen kommer (hvis alt går som planlagt) i Nationen og Nordlys. Antagelig ikke før i begynnelsen av mars. Jeg skal fortelle!

   Slett
 4. har hatt en slik tur en gang.. i en 28 fots seilbår utenfor Hellas.. vi satt med dykkermasker og snokler på dekk.. var nødt å nå fastlandet.. det eneste vi traff var oljetankere.. ferger og andre båter lå i land.. sier litt om været : ))

  nei, fytte rakkern.. jeg skal ikke på flere slike turer ; )))

  god helg til deg : )

  ps! prøv å fjerne den ordleken under her.. nesten uforståelige ord...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hørtes ut som et mareritt.
   Har prøvd å fjerne ordleken nå, håper det funker! Klem til deg, Berit.

   Slett
 5. Jeg skjønner at du får være med på litt av hvert som journalist! Det må jo være litt spennende innimellom - selv om noe også er kvalmende... ;-)
  Det jeg synes er spennende, er novellene dine - som antagelig snart kommer på trykk (jeg vet det kan tid før de kommer, for noen ganger skal det passe med temaer i bladet) De vil jeg gjerne lese!!
  Bladet KULT, som jeg har novellen min i, denne måneden - er jeg ikke sikker på hvor du får kjøpt, utenfor Vestfold. Men det står noe om det i linken jeg la ut på bloggen min i går.

  Og du... jaaa, det hadde vært spennende om vi kunne møtes - vi skrivende mennesker!! Ha en strålende helg! Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig hilsen. Ja, det beste med det å være frilanser er at du kan velge opplevelsene selv. Vil jeg hoppe i fallskjerm, kan jeg gjøre det! (Men det vil jeg ikke...)

   Jeg skal gi deg et hint med det samme jeg vet når novellene kommer. Gleder meg veldig!
   Kanskje et bloggtreff en gang i fremtiden? Skal aldri si aldri...Klem!

   Slett
 6. Hvor er du sej! Jeg ville have været så syg, at jeg ikke havde skrevet mig noget som helst bag øret - og artiklen var nok blevet derefter.... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis virket hodet fortsatt, selv om jeg ikke klarte å notere. Det var bare å ta frem minnet etterpå! (Jeg bruker egentlig sjelden blokka etter at jeg har notert. Det meste sitter i hukommelsen.)

   Slett