tirsdag 21. februar 2012

Jeg forelsker meg hver eneste kveld

Det er så utrolig deilig å bli oppslukt i ei bok. Det er som en forelskelse. Du vil ingenting annet enn å tilbringe tida med det som er mellom permene. Du tenker på boka, på innholdet, meningen og ordene, hele dagen. Du blir nesten litt forvirret når det viser seg at verden er her, ikke der.

Slik har jeg det nå. Jeg har akkurat startet forelskelsen, men jeg kjenner den sitre i kroppen allerede. Boka er "En svunnen tid" med Kate Morton. Jeg har fulgt forfatterskapet hennes siden jeg oppdaget "Tilbake til Riverton", og veien har gått via "Den glemte hagen" og til kolossen jeg nå fordyper meg i.
Det som trollbinder fra første stund, er stemningen. Legg til at jeg elsker alt som kan forbindes med det dunkle, mystiske og romantiske England, så sier det seg selv at det er full klaff mellom meg og min nye flamme.


 
Jeg klarer ikke la vær å lese så snart jeg har anledning. Og når jeg ikke leser, har jeg stemningen i kroppen. Deilig!

(PS: Hun er bare tre år eldre enn meg, og har likevel skrevet slike bøker og hatt internasjonal suksess. Det viser at det går an, kjære skrivende venner!)
Ha en herlig, forelsket dag!

6 kommentarer:

 1. Jeg elsker også at læse Kate Mortons bøger - især 'The Forgotten Garden' er en yndlingsbog!(ja, læser dem på engelsk) :)
  Som du præcist beskriver, så er det stemningen i historierne, der er helt speciel og det romantiske, gådefulde England..
  Jeg skal helt klart læse 'The
  Distant Hours' også - tak for at gøre mig opmærksom på, at den er kommet - glæder mig allerede!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å kunne være til "bokhjelp", Marianne! Jeg synes at "The Distant Hours" (til nå) er enda mørkere og mer mystisk enn de to forrige. Stemningen er nesten litt krypende, dryppende og vemodig...

   Elsker den!

   Klem til deg.

   Slett
  2. Ihh, nu glæder jeg mig endnu mere! :)
   Har lige bestilt den i går aftes på Saxo.com
   God weekend -
   og Klem til dig også :)

   Slett
 2. Ah den må jeg læse, kender så godt det med at blive helt aldeles fortabt i bøgernes univers og stemninger, så dejligt :-) KH Charlotte

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefales absolutt, Charlotte.
   Ha en fin helg, klem til deg.

   Slett
 3. Herlig, skjønner akkurat hva du mener Lill-Karin :) Godt beskrevet. SIste boka jeg leste, leste jeg saaaakte. Fordi jeg ikke ville at den skulle ta slutt. Snøbarnet het den. En fantastisk bok, med handling lagt til Alaska på tjuetallet. Jeg kjenner at jeg savner den. Men snart skal jeg starte på en ny bok. Ha en finfin dag :)

  SvarSlett