onsdag 25. april 2012

Å våkne i det første regnet

Utpå natta våknet jeg. Uten noen åpenbar grunn. Huset var stille, luften stille, hagen stille. I meg satt rester av en drøm, noe om en mann som holdte et foredrag. Han forklarte med glød hvorfor det er så viktig å utvikle seg, tenke fremover, oppover. At positive tanker har betydning for sjela vår.

Han hadde et ansikt jeg ikke dro kjensel på. Ordene hans forsvant idet jeg åpnet øynene.

Jeg ble liggende og lytte til stillheten. Kjente en våkenhet bre seg i kroppen, det var som om jeg var klar for å starte en ny dag. Men klokka var bare 2.

Etter en stund i denne stillheten, stadig våken og lyttende, hørte jeg en velkjent, myk lyd. Jeg måtte smile der i det skjøre nattelyset.
Det var regnet. Vårens første regn.

Jeg ønsket det velkommen. Stille, i tankene. Kjente en glede over at jeg hadde våknet og fått med meg denne hilsenen fra Våren der ute.

Natten tullet seg omkring meg som et skjørt, gammelt teppe. Den trøstet meg i de neste to timene uten søvn. Den nynnet en melodi jeg aldri før hadde hørt, men likevel kjente.
Før jeg endelig sovnet , hadde småfuglene startet sin morgenkonsert til ære for en gryende dag.

Jeg måtte smile igjen, før jeg vinket farvel til natta og listet meg tilbake til drømmenes verden.
Mannen med foredraget så jeg aldri igjen.

8 kommentarer:

 1. Så vakkert og levende dette var! Og så nydelig "foredrag" du fikk lytte til - for javisst er det viktig å utvikle seg og tenke positivt, fremover og oppover. Herlig påminnelse! :) Du skriver virkelig bra og jeg liker så godt å lese dine tekster. Liker når det er sånn en fin dybde i dem, som her. Takk for at du delte :) Ønsker deg en fin uke videre. Klem til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, takk for dine gode ord, Spirea! Det beste som fins er å høre at noen liker tekstene mine. Da svever jeg. ;)

   Ha en flott dag!

   Slett
 2. Det må være fantastisk at vågne dér midt om natten og høre regnen for første gang. Med et er vinteren forbi, våren starter med regn. Og våren har så mange ansigter, våren som vi her kalder foråret. I disse dage har vi regn og det er ikke varmt, mørke skyer sejler over himlen, østenvinden er kold, MEN vejrudsigten for weekenden er god, så snart ... jeg glæder mig til varmen nu! ;)

  Egentlig synes jeg det er magisk, som våren og naturen er forskellig alt efter, hvor man opholder sig. Bare i Skandinavien er der så stor forskel!

  Tak for dine fine ord, ønsker dig en flot forårsdag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Variasjonene gjennom året er noe av det vakreste som finnes. Vi burde alle trene mer på å legge merke til detaljene i naturen, for der ligger en uendelig kilde til inspirasjon, energi og livsglede.

   Krysser fingrene for at østavinden snur og blir til varm, sørlig bris hos deg! ;) Ha en flott dag.

   Slett
 3. Nydelig skrevet, Lill-Karin. Jeg skjønner akkurat hva du mener. Vårmagien er rundt oss nå, på alle mulige måter. Jeg ble også glad for vårregnet forleden, etter en knallfin uke med sol var det godt med en liten solpause, utrulig nok :) Når jeg går tur alene lytter jeg til alle vårlydene, ser alle vårtegnene. Elvene som klukker og synger, flokker av trekkfugler som er på gjennomreise i vår region, snøen som skrumper inn dag for dag, sjura og kråkene som bygger rede, og har hektisk nebbaktivitet for tida. Det er så mye å glede seg over. Å dele dette på blogg er fint - og gir inspirasjon. Delt glede er dobbelt så stor ! Nyt våren - beste hilsen Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for din hilsen, Marianne! Ja, du vet selvfølgelig ekstra godt hva jeg snakker om - våren her i nord må man liksom prøve å få med seg. Det går fort når det først starter, så det er ekstra spennende å følge med på alle detaljene.
   Du bor i et vakkert landskap, du også. ;)

   Klem fra Lill-Karin

   Slett
 4. Så nydelig skildret..... Skulle ønsket at vårregnet kunne oppleves sånn på Jæren hos meg også, men her er helårsregn. Det regner så utrolig mye og ofte og till alle årstider at følelsen av det første vårregnet kjenner vi ikke til.....Men, i morgen er det håp for en tørr dag sier værmeldingen.....Lykke!

  Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig at du legger igjen en hilsen! Det er utrolig hvor forskjellig årstidene oppleves i vårt lille land. Fascinerende, rett og slett.
   Jæren er et flott landskap, dit har jeg lyst til å reise en dag!

   Riktig god helg til deg også. Klem fra LK

   Slett