tirsdag 3. april 2012

Utsikt fra en drømmepåske

Jeg sitter ved kjøkkenbordet i Det Gule Huset. Ved siden av meg blafrer det ivrig fra stearinlys. Et lubbent kubbelys og to telys gir varme og stemning. Telysholderne er søte, den ene med bilde av ei høne og kyllinger, den andre av en påskehare.
Ja, for det er påske. Deilig påske. Ski og sol, gnistrende snøkrystaller og vårlukt i luften.
Tid og rom. Samvær i hverdagspause. Toget har stanset, jeg står på stasjon "Ro" og snuser inn den klare luften.

Jeg gleder meg over å ha tid til å skrive. Jeg har allerede skrevet grovskissen av et intervju jeg gjorde sist uke, og i dag skal jeg gjøre et annet intervju per telefon. Jeg jobber, men det er lystbetont i alle bauger og kanter.

Jeg skriver på andre ting også. En novelle som har tatt en annen form enn jeg trodde på forhånd. Den blir usedvanlig lang og usedvanlig dempet, tonet ned på en måte. Likevel stemningsfull og mer "litterær" enn det jeg tidligere har skrevet. Jeg lurer litt på hva jeg skal gjøre med den, for jeg tviler på at den passer i et ukeblad. Den lever liksom i sin egen verden.

Slik er utsikten fra skrivestedet mitt i påsken.

Sønnen min og jeg har en avtale om å gjøre ferdig barnebokmanuset vi holder på med. Jeg ler meg skakk hver gang jeg tar det frem og leser gjennom det. En skikkelig sprø historie om en skikkelig sprø fyr! Om det blir noe mer handfast av historien vet jeg ikke, men det viktigste er at vi gjør noe sammen.

I det hele tatt er guttungen veldig opptatt av å skape historier. Akkurat nå sitter han og dikter et eventyr på en annen pc. Han er ivrig, maser støtt om å få lov til å skrive. Og ikke ti ville hester kunne fått meg til å nekte ham det!

Jeg har tidligere fortalt om da jeg fant ei dagbok fra jeg var tenåring. Der sto det at jeg ville bli forfatter når jeg ble stor. Her om dagen var jeg tilbake på barnerommet igjen. Jeg lette etter noe annet, men det jeg fant var ei venne-bok fra jeg var åtte år. I tillegg til at vennene mine hadde skrevet der, hadde jeg også selv skrevet.

"Jeg liker å lese dikt. Jeg vil bli forfatter når jeg blir stor."

Åtte år.
På tide å ta den jenta sine drømmer på alvor.
Da passer det jo godt at det er sol fra skyfri himmel, at det står stablet dager med tid og ro foran meg. Det er tid for drømmer. Drømmepåske...

Håper du også har det fint der du er. Kanskje påsken gir deg rom og tid til å mimre tilbake til hva du ville bli?

6 kommentarer:

 1. Åh det lyder som en dejlig dag. Og så fint at din søn sidder dér og skriver. Jeg bliver varm om hjertet! :)

  Med hensyn til din novelle, så har den tydeligvis sit eget liv og udtryk. Spændende. Det er det, jeg elsker ved at skrive. Overraskelserne, det der bare kommer og bliver helt anderledes, end man havde regnet med! Lad den skrive sig selv. Den passer kanske til en lille novellesamling? ;)

  Ønsker dig og dine fine dage i det gule hus. Jeg er også ved at være påskeklar. Jeg skal læse, skrive og have besøg af venner og familie. Nyde livet her og nu. Dejligt!

  Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det å skrive er en prosess. Jeg merker at jeg blir mer og mer fascinert av den prosessen. Den griper tak i meg, sender meg uventede veier og krever min fulle oppmerksomhet til tider.
   Også har man ikke helt kontroll på hva som skjer. Herlig!

   God påskeklem til deg, Lene.

   Slett
 2. Herlig å lese om dine skriveprosjekter! Så forskjellige, men så interessante og morsomme på hver sin måte. På en måte er vi ganske like... Og min drøm var også å bli forfatter fra jeg var liten...
  I dag har jeg skrevet tre sanger. Nå er det tid for andre ting, litt ro og senking av skuldre... og lese litt.
  Takk for påskehilsen hos meg.:-)
  Ønsker deg og dine en riktig god påske!

  Klem fra LH

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har nok hatt den samme drømmen, ja. Artig å kunne se at den drømmen fortsatt er like sterk i oss i dag. Kanskje sterkere?

   Ønsker deg ei herlig skrivepåske. Men som du sier, det er veldig greit å slappe litt av også! :)

   Slett
 3. Dette var nydelig skrevet. Jeg ble rørt. Om freden og roen vi så ofte lengter etter - og om å våge å følge sine drømmer. Helt nydelig - og så herlig utsikt du har for skrivingen din. Jeg håper du får en helt skjønn påske!! God klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Spirea, for dine gode ord. Påskeklem til deg fra meg.

   Slett