fredag 6. april 2012

Mine dikt i Nordnorsk Magasin

Da jeg la pennen ned i januar i fjor, måtte jeg øyeblikkelig ta den opp igjen...

Slik kan den beskrives, den intense inspirasjonen jeg fikk da jeg gikk over fra fast ansatt til frilanser. Jeg sier ikke at det er riktig tilværelse for alle. Jeg sier heller ikke at jeg aldri mer skal være fast ansatt, for man skal som kjent aldri si aldri...

Men å kutte seg løs fra MÅ-skrivinga var som å åpne en dør inn til et ord-hvelv jeg hadde glemt av.

En av flere bivirkninger var at jeg begynte å skrive dikt. Jeg hadde da ikke skrevet dikt siden jeg lekte med ord på barneskolen.
I det siste Nordnorsk Magasin er to av mine dikt på trykk. Takk til redaktøren som ville ha dem!

PS: Det første diktet har på grunn av trykkfeil fått tittelen til et dikt som sto på trykk i forrige nummer. Den riktige tittelen er "Ordsankaren".

8 kommentarer:

 1. Så fantastisk å se sine verk å trykk! Og så fantastisk at du iallefall ikke lenger pennen ned - det er jo en stor gave du har fått. Nydelige dikt forresten - jeg kjente at det "vindspelet" traff meg. Jeg håper du har gode dager og at du nyter påske, fred og ro. Ønsker deg en skjønn påskehelg. Håper den blir fylt av glede! God klem fra meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gave, ja. Det er fint å tenke på skrivingen som en gave - det gjør at jeg verdsetter det enda mer.
   Så godt at du kan kjenne deg igjen i ordene mine.

   Slett
 2. Jeg tror, at det var godt du blev freelancer; det kommer der åbenbart en hel masse fine ting ud af. :-) Du er dygtig, at du kan skrive digte - det har jeg aldrig prøvet.

  Jeg kan se i dit tidligere indlæg, at du allerede vidste som barn, at du ville være forfatter. Sådan havde jeg det også. Min klasselærerinde sagde det samme, når jeg drømte om alt det, jeg ville som voksen. Hver gang jeg fandt på noget, rystede hun bare overbærende på hovedet og sagde, at nej da, jeg skulle jo skrive... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for komplimentet, Mia! :)

   Artig å bli kjent med flere "forfatterbarn". Rart det der, at en tanke man har hatt siden man var barn, kan leve så sterkt i årevis. Og nå når jeg har løftet den frem igjen, visner den aldri!

   Slett
 3. Flink du :-) Jeg skriver også dikt innimellom, men akkurat nå er jeg i en "novelle-flyt". Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Diktene ramler bare inn helt plutselig. Jeg "gjør" aldri noe for å få de frem, ordene kommer av seg selv. Gjerne når jeg er ute i naturen og går...Naturen er definitivt min største kilde til inspirasjon.

   Takk for hilsen. :)

   Slett
 4. Ordsanker. For et beskrivende, deilig ord på naturen som inspirasjonskilde.

  Nydelig påskemorgen ønskes deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk til deg, Elisabeth. Fint å få respons på det man skriver. :)

   Slett