mandag 22. august 2011

Skolestart, høststart og stjernestart

Tenk deg at det fra april-mai er helt lyst ute. Døgnet rundt. Kvelden skumrer ikke, natta blir lysere og lysere til den er like opplyst som dagen. Slik er det her i Nord-Norge.
Det gjør sommeren til ei unik tid. Alt vokser og gror like godt om natta som om dagen. Lyset fyller oss opp, slik at vi klarer ei tid uten sol midt på vinteren.
Jeg liker å bo et sted som skifter utseende og humør gjennom hele året.

Det jeg riktignok savner gjennom disse lys-månedene, er å se stjernene. De er mine venner. Jeg liker følelsen av å ha at tak over meg. Vite at der oppe er uendeligheten. Sommeren kan bli intens med sitt lys-nærvær. Alt blir litt gjennomsiktig.

Nå er det tid for stjerner igjen. Nå skumrer kveldene, og i den siste tida har jeg sett flere og flere stjerner. Jeg smiler til dem og sier "Velkommen tilbake".
Det er tid for skolestart, barnehagestart. Høsten starter. Velkommen, høst. Velkommen, skumring.

1 kommentar:

  1. Det er flot at bo et sted, hvor naturen skifter meget. Jeg var i Nordnorge sidste sommer og fik lov at opleve både lyset og midnatssolen. Utrolig flot. Magisk.

    Som dig er jeg også glad i august og stjernehimlen. Det giver fuldstændig mening at stå dér i mørket og kigge op på stjernetæppet. :)

    Ha' en flot ny dag.

    SvarSlett