tirsdag 29. november 2011

Håpet er ikke lysegrønt

Ei annerledes uke har det vært. Med besøk sørfra, og aktiviteter hver en dag. Julegrantenninger, julekonserter, skolekafe og jobb har preget uka. Men vi - min mor og jeg - har også tatt oss tid. Til turer i skog og mark, en kaffekopp ved kjøkkenbenken og kanskje et glass rødvin om kveldene. For det er jo derfor man har besøk, man vil ha tid til den gode samtale. Til latter og minner, til samvær.


En av de tingene vi også gjorde, var å dra på julekonsert. Et av de mest profesjonelle korene her i området er Chorus Borealis - Nordlyskoret. Det består av nærmere 50 sangere og musikere.
Koret opptrådte i Målselv kirke, et av de fineste lydrommene vi har i mils omkrets. Og jeg - hvor var jeg? Jo, jeg satte meg på galleriet. Mutters alene, "bevæpnet" med kamera og ørene på stilk.


Konserten var magi. Den var frihet, den var gode følelser og melankoli. Den var vakkert, trist og forunderlig munter. Stemningene fløy gjennom meg der jeg satt, og jeg lukket øynene og lot sangen fylle hodet.
Hva handler julen om, tenkte jeg. Handler den om alt vi skal gjøre? Handler den om å innfri alle forventninger? Nei. Den handler om samvær. Tid. Være god, både mot seg selv og andre.

Korets dirigent var solist på "O helga natt". Det må være en av de vakreste julesangene vi har.
Hør bare her:

Och hoppets stråle går igenom världen,
och ljuset skimrar över land och hav.


Håpet er ikke lysegrønt. Det er strålende hvitt og gult, lik en flamme på et levende lys. Eller som en tindrende stjerne i ei kald natt. La det fylle deg med varme!


7 kommentarer:

 1. Det må have været en dejlig oplevelse Lill-Karin, musik taler rigtigt til følelserne, jeg er fuldstændigt enig med dig, Julen handler om samvær og hygge med familie og venner.
  I kærlige tanker, god Tirsdag aften.

  SvarSlett
 2. høres ut som dere har hatt en herlig opplevelse : ) og ja.. den sangen er nydelig !

  fin dag til deg

  SvarSlett
 3. Takk for hilsener, begge to! Ønsker dere ei fin adventstid fremover. :)

  SvarSlett
 4. ja det va en utrolig flott konsert. Gla æ fikk oppleve den me dæ.Kos dæ iadventen.

  SvarSlett
 5. Hei Lill-Karin! Høres ut som du har hatt stemningsfule dager... Herlig! Og jeg har også noe hyggelig å komme med! Du vant boka mi! Gratulerer! :-)
  Gi meg adressen din - så sender jeg boka til deg innen en uke. Nyt torsdagskvelden.
  Klem fra Liv Hege

  SvarSlett
 6. Liv Hege: Så utrolig gøy!!! Det hadde jeg virkelig ikke ventet. Jeg skal sende adressa mi på mail til deg. Tusen takk! LK

  SvarSlett
 7. Det var meget smukt at læse! Her nyder vi også decembers julekoncerter - og også de mange julemarkeder med kunsthåndværk. Klem og en dejlig dag til dig!

  SvarSlett