torsdag 10. november 2011

Har noen sett rytmen min?

Nei, jeg mener ikke rytmen som i dans. Jeg leter etter hverdagsrytmen! Hvor ble den av?

Det er noe som skjer med meg for tiden, noe som bryter og får meg ut av posisjon. Jeg er ikke venn med ordene, jeg er ikke venn med husarbeid, kontorarbeid og hverdagssysler. Det er knapt så jeg får bakt kaker på kafeen. Til og med natta tuller med meg, lar meg ligge våken så jeg blir helt ør av tretthet.

Jeg vet ikke helt hva det er. Men jeg har en anelse om at det pussige været faktisk roter det til for meg.

 Vi er i november. Lyset skranter for hver dag, og mørket slutter seg mer og mer rundt oss. Det er jo ikke noe nytt, slik har det vært de 31 andre novembrene jeg har opplevd.
Men det er jo så varmt! Og så vått! Og så rått!

Hvor blir det av frosten, snøen, rimet? Kong Vinter har ikke kastet så mye som et nedlatende blikk på Nord-Norge hittil i høst. Borte. Uteblitt. Avlyst.

Hallo, Kong Vinter, jeg trenger deg for å finne hverdagsrytmen!

Det våte, svarte og rå der ute plager meg. I så stor grad at jeg ikke får skrevet. Og DET, mine venner, er plagsomt! Det blir som når en fiolinist ikke får frem en eneste tone! Eller som en baker som må kaste alle deigene fordi han ikke finner den siste ingrediensen!

Jeg må bare vente, hører jeg noen hviske. Det blir vinter. Ordene kommer. Bare vent.

Javel. Så venter jeg da. Med en kopp te og favorittpleddet mitt.
Men jeg sturer, bare så det er sagt!


Kong Vinter er savnet i nord!

8 kommentarer:

 1. Herlig beskrevet! Nå er jeg en slik person som ALDRI savner vinteren, men jeg skjønner jo at noen faktisk gjør det.. Når det er sagt, så kjenner jeg meg igjen i det med hverdagsrytmen... Når tingene ikke stemmer, er i balanse, så er liksom "alt ut på tur"... Selv har jeg ligget i migrene i dagesvis nå, så rytmen er helt ute av spill... Men jeg begynner så smått å komme meg nå, og jeg begynner så smått å leke meg med med skriveprøven jeg skal avlevere... fytti rakker`n, så spennende! Håper kong vinter kommer til deg snart, slik at hverdagsrytmen din kommer i balanse! Klem

  SvarSlett
 2. jammen vi har hatt det slik i flere år nå.. har vi ikke ?

  i fjor kom snøen i mars.. jeg tror vi bare må venne oss til det.. at alt er snudd.. at vi har 13 grader i november.. at snøen har bestemt seg for å besøke nye plasser.. som aldri har hatt snø..

  vi må finne en ny hverdagsrytme.. tror jeg : )

  ha en fin helg

  SvarSlett
 3. Det er spændende at læse om, hvordan vejret har stor indflydelse, årstidernes skiften. Vi tror måske, at vi er upåvirkelige, men sådan er det slet ikke. Jeg har kunne mærke det meget i år. En lille melankoli, træthed, noget, jeg ikke helt kan sætte en finger på. Nu kan jeg mærke vinteren i kroppen på flere måder.

  Du venter på sne, så vinteren i nord kan blive som "den plejer". Selv er jeg meget ambivalent i forhold til sne. Vi har haft meget de sidste par år. Nej du, jeg tager det, som kommer! Og siger tak! :)

  Ønsker dig en fin fredag. Måske med lidt sne?

  SvarSlett
 4. Liv Hege: Migrene må være en pinefull lidelse! Godt at du er på bedringens vei, man trenger et klart hode når man skal skrive. ;)

  Berit: Jeg kan ikke minnes at november - og høsten generelt - har vært SÅ mild og våt som i år. Mulig vi må venne oss til en ny virkelighet, ja. God helg til deg også.

  Megan: Ja, vi tror kanskje at vi er uavhengige av naturen rundt oss og skiftningene, men slik er det nok ikke. Det innser jeg mer og mer. Snø er for meg et symbol på stillhet, renhet og ro. Kanskje derfor jeg lengter slik...

  SvarSlett
 5. Hvor er det smukt skrevet - jeg holder meget af dine indlæg.
  Her i Danmark tror jeg de fleste af os har det omvendt og håber, det varer længe, før vi får frost og sne. Sidste år var alt hvidt allerede sidst i november, og det var ganske uvant. Men når vi når til jul, mår der gerne falde et fint hvidt lag, så vi får winter wonderland :-)
  Klem og god weekend til dig!

  SvarSlett
 6. Klimaforandringer? Sjovt at læse. Var da sikker på, at vinteren allerede havde holdt sit indtog i nord hos jer i Norge. Vinteren med hvid, knitrende sne, som jeg også holder meget af. Den er altid lidt mere utilregnelig her hos os, tror jeg: sne det ene år, ingen sne det næste. Men måske vi skal finde det forjættede vinterlandskab indeni os selv og måske også hverdagsrytmen. Bare blive stille som den hvide sne indeni os, og den måske kommer dalende ligeså stille og lægger sig roligt til rette, så rytmen igen kan indfinde sig ;-)

  SvarSlett
 7. Men nå kommer den, Lill-Karin:-);nå i kveld har vi her i skogen sett de første tegnene til vinteren i år, det snødde for en times tid siden, og det stormer og blåser utenfor vinduene våre: skikkelig ruskevær, inne-sitte-vær!

  Jeg synes det har vært en herlig, lang høst, men årstiden tilsier jo at vinteren er her, dagene begynner å bli merkbart kortere, det mørkner allerede i totiden, og mørkere blir det for hver dag som går... Men jeg liker det; kontemplativt mørke, velger jeg å kalle det!

  Ha en fin ny uke.
  Klem

  SvarSlett
 8. Lovely landscape...
  Greetings from France,

  Pierre

  SvarSlett