fredag 5. oktober 2012

7: Huset ved klippene

Kvinnen la boken ned i fanget og så på mannen. Han satt urørlig, rett i ryggen, med ansiktet vendt mot solen. Øynene var lukket, hver muskel hvilte. Han utstrålte fred. Hun visste at han var langt inne i sin egen verden nå.
 
På myke føtter reiste hun seg og la boken på bordet. Den hvite kjolen hennes blafret lett i vinden idet hun bøyde hodet og gikk inn i husets svalende skygger.
 
Hun lot fingrene streife over de få eiendelene de hadde. Bøker de ikke ville gi slipp på. Steiner og figurer, de representerte reisene de hadde tatt. Vandringene.
 
Noen få bilder hang på veggen ved senga, bilder av de to sammen, et av ham alene i en sjø. På det nederste, det hun så tydeligst når hun la seg, var en kvinne avbildet mens hun sov. Håret hennes skjulte halve ansiktet, men man så øyelokkenes myke bue, og et avslappet søvnsmil.
 
Det bildet hadde han tatt  av henne den natten hun kom til ham.
 
Hun hadde en uro i kroppen nå. Hun visste hvorfor.
"Jeg venter på deg, min datter", tenkte hun og strøk en hånd nedover kroppen.
Så mange år hadde gått siden hun bar et barn under hjertet. Så mange år hadde gått siden hun forlot den lille jenta.
Ville hun noensinne tilgi?
 
Kvinnen tok på seg sko og en stråhatt, til beskyttelse mot solen. Så gikk hun ut gjennom døren, rundet hushjørnet og fant stien oppover mot klippene.
De hadde slått seg til ro her, i det hvite, lille huset ved sjøen. Det var så få som visste om det. De fikk fred, de fikk hvile. De fikk leve med hverandre og naturen så nært de bare ville.
 
Hun tenkte gjennom livet sitt. På alle bøkene hun hadde skrevet. Hun var forfatter nå, som ham, men hadde aldri stått frem med sitt tidligere navn. Selvfølgelig ikke. Den andre kvinnen, den hun hadde vært før, var borte.
Hun visste at datteren kom til å finne henne. Det var bare et spørsmål om tid.
Inntil da, fikk hun vente. Hun måtte hvile i vinden, la bølgene vaske bort rastløsheten.
 
Hun stilte seg ytterst på klippene og løftet armene mot himmelen.
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar