torsdag 19. mars 2015

Novellen Søte sitroner

Novellen "Søte sitroner" var på trykk i Hjemmet nr. 12-2015, og kommer også i svenske Hemmet.
Illustratør er dyktige Ida S. Skjelbakken.
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Hei Lill-Karin! Jeg gjenkjente faktisk novelletittelen da jeg sjekket hjemmet.no for noen dager siden - så da skjønner jeg at jeg har gjort god research for å lære av andre som skriver noveller :) Har lest dine andre nye blogginnlegg også, og synes det er spennende at du er så allsidig. Både utbrenthet og sorg er aktuelt og viktig for mange, og jeg er sikker på at det er krevende å skrive om så personlige temaer. Du er flink! Nyt helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hr. Kreatur, og takk for hilsen. Kjempelurt å se hva og hvordan andre skriver, det er både lærerikt og nyttig. Takk også for din betraktning omkring mine artikler. Jeg er jo journalist i utgangspunktet, og etter jeg ble frilanser i 2011 har jeg kunnet velge mer hva jeg vil skrive om. Mennesker med spennende eller gripende livserfaringer synes jeg alltid er givende å snakke med, samtidig som det krever mer av meg som journalist. Jeg tror vi alle kan lære av hverandres historier, tror ikke du?
   God helg!

   Slett
  2. Jo, helt enig i at vi har mye å lære av hverandres historier, enten det kan relateres direkte til ens eget liv eller noen man kjenner. Men jeg tror også det er viktig for å mange av oss å flytte fokus litt vekk fra egen navle, kanskje det må til for å lære litt om bl.a. toleranse og takknemlighet. Livet er mye mer enn oss selv, heldigvis :)

   Jeg lurer på en sak vedr noveller som du sikkert kan svare greit på. Gir bladene deg beskjed når du får noe på trykk, eller må du følge med selv? Vet fra andre publikasjoner at det er vanlig at alle større bidragsytere får tilsendt akkurat den utgaven av bladet, men kanskje ukebladene gjør dette annerledes? Særlig de første gangene er jeg jo litt spent på både oppsett og illustrasjon :)

   Slett
  3. Som regel får jeg pdf tilsendt når novellen er ventet på trykk, eller samme uke. De har som regel en oppsatt utgivelsesplan, så om du ikke vil vente i spenning. kan du jo forhøre deg om den. :)
   Når det gjelder om du får selve bladet tilsendt, er dette ulikt fra redaksjon til redaksjon. Jeg opplever begge deler.
   God søndag!

   Slett
  4. Hei igjen, og takk for svar :) pdf er jo helt fint, da trenger jeg ikke å følge så godt med selv.

   Slett