tirsdag 20. november 2012

Boka lanseres

 
Søndag 18. november 2012 er en dag jeg aldri vil glemme.
Jeg kom ganske tidlig til lokalet, Malangseidet bygdehus, og trodde jeg hadde god tid på meg før folk kom. Men allerede da jeg ankom, hadde folk begynt å strømme til.
 
Jeg rakk bare å sette på plass det mest nødvendige, koble til pc-en og teste mikrofonen, før jeg måtte sette meg og begynne salget!
Heldigvis hadde de supre folkene i bygdelaget sørget for det meste, jeg hadde fått min egen, fine krok innerst i hjørnet. Der sto bøkene plassert opp bak meg, lys var tent, og fin duk var lagt på bordet.
 
Programmet startet med at en av de eldre i bygda fortalte hvordan det hadde vært å vokse opp etter ulykka. Et fint og vemodig innlegg som ble etterfulgt av innlegget fra han som har hjulpet meg å redigere boka; Kjetil Åkra i Midt-Troms museum.
Så var det min tur.
All nervøsitet var borte.
Jeg tok mikrofonen og snakket meg gjennom prosessen med boka, hvorfor jeg valgte å skrive den, hvordan arbeidet skred frem, og tanker jeg gjorde meg underveis.
Jeg avsluttet med å be de som har bidratt med personlige intervjuer, om å komme frem. Jeg ga dem en blomst og ei bok, og en personlig takk fra meg.
 
Mellom 160-200 mennesker møtte opp denne dagen.
Mi første boklansering ble så verdig og vakker som jeg bare kunne drømme om.
Det hele ble avsluttet med fakkeltog ned til minnebautaen.
 
Nå er jeg forfatter. Og jeg kunne ikke fått bedre mottagelse på mitt første verk.
Tusen takk, alle sammen!
 
 
 


7 kommentarer: