søndag 11. september 2011

Det nære, det enkle. Det gode.

Jeg har vært på en fantastisk jobb i dag, og jeg føler meg priviligert som får lov til å være journalist. Bare utenfor de vante rammene som fast ansatt. Journalist, skribent...og en dag forfatter...Det er DET jeg er. Det er det jeg gjør. Det er godt å ikke være i tvil om hva man vil. Og jeg er så priviligert at det jeg skriver, blir lest! Hittil har jeg levert mest avisartikler, men jeg vet at det kommer andre ting i fremtida. Prosjekter. Bånd knyttes, ord blir sagt.

Samlet på Elvebakken, Balsfjord.

Men tilbake til i dag. Jeg satte meg i bilen, og kjøre en drøy halvtime til en liten gård. Gården Elvebakken eies av Fortidsminneforeningen i Troms, og er bevart i sin opprinnelige stand. Gården er fra første halvdel av 1900, og inne i den lille stua er en liten verden av oppdagelser.
Anledningen var Kulturminnedagen 2011. Resultatet var en dag utenom det vanlige, med anledning til et unikt innblikk i fiskerbondens hverdag anno 1930...

Ei temmelig bratt loftstrapp...

Jeg gikk rundt på Elvebakken og følte meg ydmyk. Takk til de som gav gården fra seg til bevaring. Takk til de som har brukt tid, penger og krefter på restaurering. Og takk for at jeg får skrive om det, slik at flere kan få vite om den lille perlen.

Takk for det nære og enkle.
Takk for at du leste!

6 kommentarer:

 1. Det lyder til at du har haft en dejlig dag Lill-Karin, dejligt at arbejde med det man brænder for.
  I kærlige tanker, god Mandag.

  SvarSlett
 2. Det lyder som en dejlig dag. Og som du er inde på, så kan vi hver dag tage et lille skridt mod det, vi drømmer om. Det gælder om at have fokus og virkelig vide, hvad man vil. Så meget, at man kan mærke den gode mavefornemmelse og glæden i hjetet. Så kommer det til at ske. Men vi må altid arbejde for det og tage et skridt af gangen! :)

  Ha' en flot mandag. Klem.

  SvarSlett
 3. Hvor er det en smuk lille gård! Jeg holder så meget af, at man bevarer de gode ting fra fortiden og gør dem fint i stand. De er en del af vores historie og en del af os.

  Jeg forstår, hvad du mener med at skrive. Jeg elsker også det, jeg laver, og jeg er så taknemmelig over, at er nogle, der kan lide at læse mine skriverier. Og hver gang jeg tvivler, så kommer der en lille besked fra en eller anden: "Åh, det er så fine blade, du laver. Bliv endelig ved med det". Så det må jeg jo gøre... ;-)

  SvarSlett
 4. Takk for at du tok oss med.

  Jeg syns det er fascinerende å oppsøke slik gamle steder der tiden har stått stille, og man kan fornemme hvordan livet må ha vært.
  (Så et program om en fiskarbonde Sunnhordland på Nrk i går. Han driver fortsatt idag slik som forfedrene gjorde, med fiske og jordbruk. Modernisert selvfølgelig. Liker sånne tv program)

  SvarSlett
 5. Mia: Det er jo fantastisk å få lov til å lage sitt eget blad, så det må du nok bare fortsette med, ja! ;)

  Elisabeth: Jeg så også programmet om fiskarbonden. Det virket som et godt liv, selv med mange gjøremål gjennom hele året.

  SvarSlett