fredag 16. september 2011

Du lager ringer i vann

Vi ser på verden ut fra oss selv. Vi vurderer våre omgivelser basert på egne tanker og følelser, basert på vår underbevissthet og våre sanser. Vi er midten av vårt eget univers. Hvert menneske er alene, men i samspill med andre.

Jeg tenker på livet, på hvordan de ulike menneskene rundt meg påvirker meg. På en dårlig dag kan en slengbemerkning gi meg et trist øyeblikk. Jeg kan bli sint og irritert av mennesker jeg møter. Motsatt så kan jeg selvfølgelig bli kjempeglad for et smil, en oppmuntrende samtale eller et kompliment.
Menneskene rundt meg lager ringer i vann. Noen av ringene treffer meg, og påvirker meg på ulikt vis.


Men jeg har ikke før nå reflektert så mye over de ringene JEG lager. Hvordan påvirker JEG mine omgivelser? Er jeg en positiv energi, eller er det noen jeg har såret? Skuffet? Helt sikkert. Man kan ikke vandre gjennom livet uten å påvirke, eller uten å bli påvirket. Men man kan velge positiv energi foran negativ...Internett er som et teknologisk hav der vi mennesker dupper omkring og lager ringer. Vi fanger opp nye impulser, vi svømmer i andres ringer og påvirkes konstant. Tenk litt på det i dag, hvor mye du påvirkning du utsetter deg selv for, og hvilken påvirkningskraft du kan ha på andre.

Hvis jeg klarer å være en positiv kraft, hvis jeg klarer å løfte en dag for et annet menneske, da vil det også smitte tilbake på meg. Positiv kraft, positiv energi, gode ringer i vannet, de deler mellom oss. Og det er nok til alle.


1 kommentar:

  1. Godt snakka , det der.
    Jeg prøver å være det bevisst. Hver dag. Men godt med påminningen likevel.
    God helg ønskes deg.

    SvarSlett