mandag 14. mai 2012

Progresjon i bokprosjektet

Mandagen min er skrivedag. Slik må det være, ikke bare mandagene fremover, men også de andre dagene. Jeg har mange prosjekter gående nå, og de fleste handler om ord. Tenk at så mange ting kan handle om akkurat det - hvordan vi setter sammen ordene! Hvilke ord vi velger, og hvordan vi setter dem etter hverandre til setninger, avgjør arbeidsdagen for meg. Er det et portrettintervju jeg skriver, eller er det en sak fra landbruket? Er det kanskje et dikt? Eller et blogginnlegg? Ordene må formes i de rammene de skal inn i. Slik er det bare, og slik er min mandag.

Fredag handlet også om ord og rammer. Da hadde jeg et positivt bokmøte med de fra Midt-Troms museum som skal hjelpe bokmanuset opp og frem. Jeg hadde forventet mer pirk, men etter å ha gått gjennom side for side, følte jeg at jeg hadde bestått. Boka skal ut, ingen tvil om det!
Vi skal prøve å få den ut innen midten av november. Senest.
Tenk, nå har jeg en dato å forholde meg til også!

Dermed blir det mye ord fremover. Ordene må komme først, deretter spilling i korpset, hagearbeid, foreldremøter i skole og barnehage...Jeg klager ikke, merk deg det! Jeg tar ordkappa på og danser vårens hektiske puls i møte. Fordi jeg vil.

Bildet er fra da jeg holdte foredrag om bokprosjektet på Fjordmuseet i Balsfjord.

5 kommentarer:

 1. Det høres fantastisk ut!
  Har en lignende drøm selv, men tror jeg må trene cirka ti år før jeg kommer dit du er nå. Mens jeg trener liker jeg å følge med på folk som får til det jeg vil.

  Det ville vært flott om du blogger mer om det som skjer framover mot utgivelse. Jeg følger med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er jo veldig godt i gang med treningen, da! Å blogge er fin skrivetrening, det merker jeg godt. Jeg skriver så mye ellers i jobbsammenheng at jeg for så vidt "trener" mye, men å skrive skjønnlitterært er jo en helt annen verden.

   Boka mi er en slags skjønnlitterær dokumentarbok om en faktisk hendelse. Kanskje jeg skulle samle prosjektet under én fane her inne, så flere kunne lese om det.
   Takk for innspill! Setter alltid stor pris på det.

   Slett
 2. Så flott! Gleder meg til å høre mer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Skriblerinnen! Jeg blir nok å blogge mer om prosjektet fremover, ja...

   Slett
 3. Bokprosjekt er og blir spennende, Lill-Karin! Sånn er det med det! Lykke til i prosessen din. Du har tydeligvis ikke så mye å gjøre som jeg har hatt med novellene mine. Det er HELT klart annerledes å gi ut noveller i bokform enn å skrive for ukeblader. Språket skal være forskjellig.
  Beklager at jeg har vært så stille, men jeg har, som du skjønner, utrolig mye å gjøre om dagen.. (det har visst du også)
  Klem fra meg

  SvarSlett